Fregatten Niels Juel har forladt Korsør

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Korsor.News – Niels Juel har forladt Korsør for at indgå i den franske hangarskibsgruppe omkring hangarskibet Charles de Gaulle.

I går sejlede den danske fregat Niels Juel ud fra Korsør havn for at indgå i den franske hangarskibsgruppe omkring hangarskibet Charles de Gaulle. Det skriver Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse.

Niels Juel skal træne avancerede militære operationer

For anden gang inden for et år skal fregatten Niels Juel indgå i den franske hangarskibsgruppe og være med til at beskytte hangarskibet Charles de Gaulle sammen med de øvrige eskorteskibe.

Samarbejdet og træningen med de franske flådeenheder vil gøre både besætningen ombord på Niels Juel og Søværnet endnu bedre til at indgå i fælles koalitions- eller NATO-indsættelser med kort varsel- og forberedelsestid.

Som en del af hangargruppen vil Niels Juel kunne træne avancerede militære operationer og derigennem forbedre og videreudvikle sine militære kapaciteter.

Indsættelsen med hangarskibsgruppen er en operativ opgave, hvor den store martime øvelse Joint Warrior forventeligt indgår.

Tiltag for at minimere coronavirus/COVID-19 ombord

Forsvaret bidrager til at fremme den maritime sikkerhed og udvikle Forsvarets evne til at indgå i komplekse multinationale sømilitære operationer ved at bidrage til andre NATO-landes nationale flådestyrker, herunder hangarskibsgrupper.

Også i situationer som den nuværende med coronavirus/COVID-19. Derfor er der taget ekstra tiltag for at minimere smitterisikoen ombord på den danske fregat.

Besætningen forblev ombord på fregatten de sidste 48 timer inden afgang fra Korsør. Derudover iværksættes der ekstra tiltag, som eksempelvis forstærket rengøring, lukning af fitness-rum, ekstra fokus på hygiejne, ingen personelrotationer, forholdsregler i forbindelse med ombordtagning af forsyninger og indtagelse af måltider med videre.

Besætningsmedlemmerne har kun været i begrænset kontakt med udefrakommende personer i forbindelse med klargøringen til sejlads. Denne kontakt er blevet håndteret efter de af Forsvarsministeriets Sanitetskommando og Sundhedsstyrelsen udstukne retningslinjer.

Se også videoen fra forrige gang, at Niels Juel sejlede med Charles de Gaulle:

Det er anden gang, at danske Niels Juel bliver indsat i hangarskibsgruppen. Sidste gang var i 2019, hvor fregatten deltog i gruppens operationer i Middelhavet.

Det er et led i det dansk-franske forsvars- og sikkerhedspolitiske samarbejde. Udsendelsen er planlagt til at finde sted frem til medio april 2020.

Øverst: Arkivfoto af Niels Juel. (Foto: Forsvaret). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.