Et kongeligt børneunivers kommer til Korsør

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Korsor.News – »I Postyrium vil vi gerne give børn mulighed for at udforske og lege med klassisk scenekunst. Her får fantasien og legen luft under vingerne, og vores håb er, at børnene for en stund glemmer lektier og mobiltelefoner og bare leger, lytter, griner og danser,« lyder det fra det Kongelige Teater om besøget i Korsør.

Den 6.-10. september 2022 kommer Det Kongelige Teaters børneunivers Postyrium til Korsør. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Tre containere med ballet, musik, kostumer og magi

Ikke længe efter Hendes Majestæt Dronningens sommertogt får Slagelse Kommune igen en form for kongeligt besøg. Den 6.-10. september kommer Det Kongelige Teaters børneunivers Postyrium nemlig til Korsør. Her får kreativiteten og legen luft under vingerne, og børnene kan glæde sig til at prøve at træne balletrin foran et stort spejl som i en rigtig balletprøvesal, lytte til forskellige instrumenter fra orkestergraven, lege med teaterkostumer og meget, meget mere.

Det Kongelige Teater har fyldt tre containere med ballet, klassisk musik, kostumer og teatermagi. Det er en helt særlig teaterlegeplads, der bringer magien fra Det Kongelige Teater hele vejen til Slagelse Kommune, som en del af deres turne rundt om i landet. Det Kongelige Teaters børneunivers Postyrium er klar til at give både børn og voksne, daginstitutioner og skoler en helt særlig oplevelse.

»I Postyrium vil vi gerne give børn mulighed for at udforske og lege med klassisk scenekunst. Her får fantasien og legen luft under vingerne, og vores håb er, at børnene for en stund glemmer lektier og mobiltelefoner og bare leger, lytter, griner og danser,« siger Dorthe Paulli, der er udviklingsdirektør på Det Kongelige Teater.

I Slagelse Kommune kan børnene fra flere daginstitutioner og skoler glæde sig til at opleve det kongelige børneunivers fra den 6.-9. september. Alle andre er velkomne til at kigge forbi Korsør Havn, Amerikakajen 1, i hverdagene fra kl. 14-16 og om lørdagen fra kl. 10-16.

Den kunstneriske verden understøtter læring og trivsel

»Vi er rigtig glade for, at Det Kongelige Teater henvendte sig til os for et års tid siden med ønsket om at komme på besøg i Slagelse Kommune. Sammen kan vi invitere både børn og voksne, daginstitutioner og skoler ind i et magisk teaterunivers, og en verden som de normalt ikke kommer så tæt på. Også i svære budgettider er det værd at glæde sig over børn og unges møde med kunsten. Vi er glade for den opbakning, som skoler og børnehaver har vist, og vi håber rigtig mange andre vil kigge forbi,« siger Troels Brandt (RV), der er formand for Kultur-, Fritids og Turismeudvalget.

»De eksterne læringsrum, som børnene vil opleve i det Kongelige Teater, peger fint ind i Åben Skole og samarbejdet med Det Kongelige Teater er med til at understøtte elevernes læring, trivsel og motivation. Mødet med kunst og kultur vil stimulere børnenes kreativitet, og da vi i forvejen har et stærkt samarbejde mellem forenings- og kulturlivet samt dagtilbud og skoler glæder vi os til besøget,« tilføjer Unnie Oldenburg (S), der er formand for Børne- og Ungeudvalget.

Det er gratis at besøge Postyrium og kræver hverken tilmelding eller billet. Det anbefales for børn fra 4 år. Arrangementet er lavet i samarbejde med kultur-, skole- og dagtilbudsområdet i Slagelse Kommune.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roko.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.