8 års fængsel for vanvidskørsel på Storebæltsbroen

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Korsor.News – En kvindelig passager i den påkørte bil ved Storebæltsbroen kom så alvorligt til skade, at hun afgik ved døden.

En 32-årig udenlandsk mand blev i dag ved Retten i Næstved idømt 8 års ubetinget fængsel, frakendt førerretten ubetinget i 10 år og udvist med et indrejseforbud for bestandigt for blandt andet forsætlig fareforvoldelse og uagtsomt manddrab.

De to biler, der blev anvendt til kørslerne, blev konfiskeret. Retten lagde ved afgørelsen vægt på, at der var tale om et ekstraordinært groft tilfælde af vanvidskørsel. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Manden var påvirket af spiritus, kokain og hash

Den 27. august 2022 kørte den 32-årige polske mand fra Fyn til betalingsanlægget på Storebæltsbroen ved Korsør, hvor han på sin vej udsatte mange trafikanter for fare og begik flere grove færdselsovertrædelser, indtil den 50 kilometer lange kørsel endte med, at han ved betalingsanlægget med stor hastighed kørte op bag i en anden personbil.

Ved sammenstødet kom den kvindelige passager i den påkørte bil så alvorligt til skade, at hun senere afgik ved døden.

Kørslen foregik, selvom han var påvirket af både spiritus, kokain og hash, og selvom han havde fået inddraget sin førerret midlertidigt i forbindelse med en tidligere kørsel i 2021, hvor han også påvirket af spiritus begik en lang række grove færdselsovertrædelser i og omkring Vejle og Fredericia. Bilen var desuden helt uden bremseevne.

Den dømte blev umiddelbart efter uheldet anholdt og sigtet. Han blev fremstillet i grundlovsforhør, og har været varetægtsfængslet siden.

Sender et klart signal fra retten om vanvidskørsel

I dag blev den polske mand idømt 8 års ubetinget fængsel, frakendt retten til at føre bil, udvist af Danmark og fik konfiskeret bilerne.

»Det er heldigvis sjældent, at vi ser så grove sager om vanvidskørsel med et så tragisk udfald. Men der er tale om et meget groft eksempel på vanvidskørsel, og derfor er jeg også meget tilfreds med rettens resultat. Retten har med dommen sendt et klart signal om, at denne form for vanvidskørsel ikke accepteres,« siger mødende anklager Laura Rahbek Nielsen i pressemeddelelsen.

Den dømte skal desuden betale en godtgørelse på 75.000 kroner til den omkomne kvindes ægtefælle, skriver TV2 Øst.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). PM/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.