Vil åbne lokal pigeklub for teenagere med autisme

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Pigegruppen bliver for unge med en autismediagnose i alderen 13-17 år. Der er også en spillegruppe på vej, og den er for begge køn. Autisme Ungdom leder efter frivillige til både pigegruppen og spillegruppen.

21-årige Laura Lindehøj Thygesen fra Slagelse søger flere, der ligesom hende vil være med til at køre en lokal pigeklub i Slagelse for unge med en autismediagnose i alderen 13-17 år. Det skriver den nystiftede forening Autisme Ungdom i en pressemeddelelse.

Udfordrende pubertet for piger med en autismediagnose

Puberteten er en sårbar tid for alle unge. Særligt for piger med autisme, kan puberteten være særligt udfordrende.

Det ved 21-årige Laura Lindehøj Thygesen fra Slagelse. Derfor vil hun åbne en lokal pigeklub for unge mellem 13-17 år med en autismediagnose. Men hun har brug for flere medfrivillige mellem 15-25 år, der vil være med til at facilitere klubben.

Det vil fungere som et samlingssted hvor pigerne har mulighed for at mødes til socialt samvær med andre piger med samme behov:

»Med udgangspunkt i forskellige aktiviteter vil der være fokus på udvikling af sociale kompetencer, øget selvstændighed samt etablering af netværk. Det kunne ske gennem aktiviteter som kreativt værksted, filmaften eller noget helt tredje,« siger Laura Lindehøj Thygesen, der læser på hovedforløbet som Social- og Sundhedsassistent.

Hvis man ønsker at søge om at blive frivillig, eller vil vide mere, er man velkommen til at kontakte Laura Lindehøj Thygesen på laura@autismeungdom.dk

Klubben kommer til at høre under Landsforeningen Autismes nye ungdomsorganisation, Autisme Ungdom, som er en landsdækkende organisation for unge med autisme tæt på livet.

Allerede nu er der stiftet mere end 10 lokalafdelinger i hele landet, heriblandt her på Vestsjælland. Lokalafdelingen dækker følgende kommuner: Slagelse, Sorø, Holbæk, Odsherred og Kalundborg.

Spillegruppe for både drenge og piger med autisme på vej

Der er også ved at blive stablet en spillegruppe på benene. Den henvender sig ikke kun til piger, men til alle unge med en autismediagnose i alderen 13-17 år.

Her søger Autisme Ungdom efter frivillige mellem 18 til 30 år. Der vil være fokus på både fysiske brætspil og virtuelle spil.

Læs mere på Facebook: Autisme Ungdom Vestsjælland.

Øverst: Laura Lindehøj Thygesen. (Foto: Autisme Ungdom). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.