Vent med at sende din skøjteprinsesse ud på isen

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Selvom isen måske ser sikker ud, så er den ikke sikker endnu, og derfor må du ikke lade dine børn skøjte på søerne i Slagelse Kommune. Hverken du eller dine børn på gå på isen, men det kan være, at isen bliver sikker i næste uge, hvis vi stadig får frostgrader.

Kulden er på vej mod Danmark, og den forventes også at ramme Slagelse Kommune her i weekenden. Der er allerede is på flere af skøjtesøerne, men selv om isen ser tyk ud, så advarer Slagelse Kommune mod at afprøve skøjterne på kommunens skøjtesøer her i weekenden.

“Vi holder øje med isen, men den skal være mindst 13 cm tyk, før den kan bære. Det er den ikke endnu. Det kræver flere dage med dagsfrost, men hvis det kolde vejr fortsætter, så er der gode muligheder for, at vi kan åbne søerne i løbet af næste uge,” oplyser driftsplanlægger i kommunen Lasse Møberg Fjeldsted.

Der er seks såkaldte skøjtesøer i kommunen, hvor isen bliver målt. Det er Smedegadesøen og Svanesøen i Slagelse By, Lovsøen og Tårnborgsøen i Korsør og Søen ved Guldagergård i Skælskør. Desuden er der ‘regnvandsbassinet’ på det gamle stadion i Slagelse By, som måske kan tages i brug som skøjteanlæg for første gang.

“Hvis vejret holder henover weekenden, så kan vi måske åbne skøjtebanen på det gamle stadion i Slagelse allerede på mandag. Men indtil da vil jeg bede folk om ikke at gå på isen – både fordi det ikke er sikkert, men også fordi man risikerer at ødelægge isen, så vi må udskyde åbningen,” fortsætter Lasse Møberg Fjeldsted.

Der bliver sat skilte op med teksten: ‘Færdsel på isen er tilladt’, når isen er tyk nok. Derudover kan du følge med på slagelse.dk/skoejtesteder, hvor der står om søerne er åbne eller lukkede for skøjter.

Genrefoto: michag / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.