Ungdomsskolens tredje Læringslokomotiv i remise

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Alle 18 unge har gennemført ungdomsskolens tredje Læringslokomotiv og har nu fået diplom. »Tro på det, brænd for det, giv aldrig op, bedst sammen, prøv, se og lær, tæl til 10 og bare sig tak,« sagde borgmesteren ved overrækkelsen.

Det var en meget stolt og glad lærer, Per Kanstrup, der på vegne af lærerstaben, Lone Kjeldtoft og Nicholas Rought, i fredags bød forældre, elever og borgmester velkommen til afslutningsarrangement på Læringslokomotivet.

Testresultaterne for de 18 unge der havde gennemført det 3 uger lange intensive læringsforløb, viste en faglig progression (et fagligt fremskridt, red.) på hele 19 procentpoint. Det skriver Ungdomsskolen, UngSlagelse i en pressemeddelelse.

Borgmester til de unge: »Livet er en gave OG en opgave«

»Livet er en gave OG en opgave,« indledte borgmester John Dyrby Paulsen (S), da han holdt tale ved afslutningsarrangementet for ungdomsskolens tredje Læringslokomotiv.

Her havde samtlige 18 optagede unge gennemført Læringslokomotivet, og det var hårdt for de unge at sige farvel til nye venner og ikke mindst til de tre lærere, der havde været med fra start til slut.

»Jeg ved, at I har arbejdet intenst med de syv karaktertræk: Tro på det, brænd for det, giv aldrig op, bedst sammen, prøv, se og lær, tæl til 10 og bare sig tak,« sagde John Dyrby Paulsen og fortsatte:

»Jeg håber meget, at I tager disse karaktertræk med jer; også når I bliver ældre og en dag træder ud på arbejdsmarkedet – og videre ud i det store fællesskab. De er nemlig med til at gøre os alle bedre, at gøre os til en bedre udgave af os selv – og at man har det sjovt imens, gør absolut ikke noget.«

Læringslokomotivet er et af flere intensive læringsforløb, som ungdomsskolen tilbyder i dette skoleår. Deltagerne er unge i 7.-9. klasse, der har et fagligt efterslæb i dansk og matematik i folkeskolen, og hvis uddannelsesmæssige fremtid er usikker. Formålet med de intensive læringsforløb er at sikre, at eleverne får redskaber fagligt, personligt og socialt til at starte på en ungdomsuddannelse.

De unge styrkes i forhold til samarbejde og troen på sig selv

Sjovt har de 18 unge helt sikkert haft det, for udover undervisning i matematik og dansk er de unge blevet udfordret personligt og socialt blandt andet ved dans, drama, kanosejlads, mountainbike og andre aktiviteter der er med til at styrke den enkelte i forhold til samarbejde og troen på sig selv.

»Når I nu træder ud på perronen lige om lidt, og forlader Læringslokomotivet, så skal I huske at I nu har en ekstra kuffert med hjem, en der er fyldt med gode oplevelser, nye venner, ny lærdom og erfaringer og forhåbentlig også med en erkendelse af, at når bare I tror på det så skal det nok lykkes for jer,« sagde Hanne Mejlstrøm, der er souschef i UngSlagelse.

Efter talerne blev der uddelt diplomer og mange kram og knus til lærerne – og det var nogle stolte forældre og elever der sagde farvel og tak. Heldigvis fortsætter Læringslokomotivet lidt endnu, idet de unge hen over skoleåret skal fortsætte i et efterforløb over fem hele dage.

Det intensive læringsforløb Læringslokomotivet, som Ungdomsskolen nu for tredje år afholder, var de første to år med tilskud fra Egmont Fonden, og på grund af de unges flotte resultater af de unge har Ungdomsskolen besluttet at videreføre Læringslokomotivet i en lokalt tilpasset udgave.

Forældrekupeen er med til at fremme forældrenes kompetencer

Forældrene deltager ligeledes i Forældrekupeen, som via workshops er med til at styrke forældrenes kompetencer, så de bedre kan støtte, udvikle og fastholde de unges personlige, sociale og faglige udvikling, før under og efter det intensive læringsforløb.

Eleverne er før og efter forløbet blevet testet i personlige og sociale kompetencer samt fagligt i dansk og matematik, og for alle elever er der opnået en væsentlig forbedring på alle parametre.

Øverst: Danskundervisning i UngSlagelse. (Foto: UngSlagelse). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.