Ung slagelseaner valgt til tops i Ungdommens Røde Kors

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – »Jeg brænder for at skabe positive fællesskaber og et værdigt liv for alle, og jeg tror på at gode rollemodeller skaber forandringer,« sagde Rukiye Bilgin under hendes tale.

Lørdag blev Rukiye Bilgin fra Slagelse valgt ind til landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors for en 2-årig periode. Hun blev valgt på det årlige landsmøde i København.

Dermed er Rukiye Bilgin en del af organisationens øverste led frem til år 2021. Det skriver Ungdommens Røde Kors i Slagelse og omegn i en pressemeddelelse.

»Jeg brænder for at skabe positive fællesskaber«

Rukiye Bilgin er uddannet revisor og har en bachelor i “international business negotiation” med speciale i arabisk.

Samtidig er hun frivillig i Ungdommens Røde Kors i Slagelse, hvor hun blandt andet har stået for Kulturklubben – et netværkstilbud for unge flygtninge, hvor de kan blive bedre til at indgå i det danske samfund.

Derudover har Rukiye Bilgin haft stor del i organisationens internationale arbejde for at aktivere ungdomsdemokrati forskellige steder i verden.

»Jeg brænder for at skabe positive fællesskaber og et værdigt liv for alle, og jeg tror på at gode rollemodeller skaber forandringer,« sagde Rukiye Bilgin under hendes tale og fortsatte:

»Jeg ved hvad der fylder hos de unge med flygtninge- og minoritetsbaggrund, og jeg ved at der er et kæmpe potentiale og masser af ressourcer, som vi kan aktivere til fordel for vores ønske i Ungdommens Røde Kors om et værdigt liv for alle. Derudover vil jeg have fokus på det internationale arbejde i vores organisation, til gavn for børn og unge ude i verdens brændpunkter.«

Skaber konkrete og mærkbare resultater gadebilledet

Fra den lokale afdeling af Ungdommens Røde Kors, der var stærkt repræsenteret ved landsmødet, lyder der stor begejstring for valget.

»Vi er enormt stolte over Rukiye og den store indsats hun ligger i det humanitære arbejde, lokalt, nationalt og internationalt,« siger Christopher Trung Paulsen, der er formand for lokalafdelingen i Slagelse, og fortsætter:

»Rukiye skaber konkrete resultater der kan mærkes i gadebilledet, og jeg er sikker på at hun bliver en stor gevinst at have i vores landsstyrelse.«

Hele syv kandidater var i kampvalg om de i alt fem pladser til landsstyrelsen.

Øverst: Rukiye Bilgin. (Foto: Christopher Trung Paulsen). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.