Uddannelsesinstitutionerne inviterer nye studerende indenfor

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Lørdag den 23. februar 2019 kan du blive klogere på, hvad du kan læse i Slagelse Kommune.

Hvad kræver det at komme ind? Hvilke videregående uddannelser kan man tage i Slagelse Kommune, og hvordan er jobmulighederne bagefter?

Spørgsmålene er mange, når det drejer sig om studievalg, og derfor inviterer de videregående uddannelser fremtidens studerende indenfor.

Det er Syddansk Universitet Slagelse, Zealand- Sjælland Erhvervsakademi og Professionshøjskolen Absalon, som sammen med Slagelse Kommune står bag arrangementet.

»I Slagelse har vi ikke alene et bredt udbud af studietilbud, men også et stærkt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne. Derfor kan vi nu i fællesskab give vores fremtidige studerende det bedste afsæt for at træffe de rigtige valg op til studiestart. Det gavner både de kommende studerende og den blomstrende uddannelsesby i Slagelse Kommune,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S).

Studiebybilen besøger uddannelsesinstitutionerne

På dagen har alle uddannelser åbent. Et nyt tiltag vil også være Studiebybilen, som opholder sig på de tre uddannelsesinstitutioner på skift.

Her kan man blandt andet spørge ind til mulighederne for en studiebolig i Slagelse, høre om enkeltkurser hos VUC eller få en generel snak med studie- og karrierevejleder Kit Kjeldsholm Rasmussen fra Studievalg.

»Med bilen når vi bredt ud til alle uddannelsesinstitutioner, så de mange besøgende kan blive klogere på både SU-forhold, bolig og fag. Slagelse er så privilegeret at have flere videregående uddannelsesinstitutioner. Derfor er det afgørende, at de studerende får den nødvendige sparring og hjælp, ligegyldigt om de vil være sygeplejerske, erhvervsøkonom eller laborant,« siger studievejleder Kit Kjeldsholm Rasmussen.

Tre videregående uddannelsesinstitutioner har åbent

De tre videregående uddannelsesinstitutioner har alle åbent i tidsrummet: kl. 10.00-13.00:

  • Zealand – Sjællands Erhvervsakademi: Her kan du høre om multimediedesign, jordbrugsteknolog, serviceøkonom og andre erhvervsakademiske uddannelser.
  • Professionshøjskolen Absalon: Her kan du høre om uddannelserne: pædagog, socialrådgiver og sygeplejerske.
  • SDU Slagelse: Her kan du høre om uddannelser med fokus på sprog, kommunikation, økonomi, regnskab og meget andet.

Tidsplan for Studiebybilen:

  • Kl. 10.00-10.45: Zealand – Sjællands Erhvervsakademi
  • Kl. 11.00-11.45: Professionshøjskolen Absalon
  • Kl. 12.00-13.00: SDU Slagelse.

Se også: Åbent Hus i Studiebyen Slagelse 2019.

Øverst: Studerende. (Genrefoto: Missavana / Pixabay). /rk

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.