Fodbold skal fortsat styrke velfærden i kommunen

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Slagelse Kommune har valgt at forlænge sin aftale med DBU. Det betyder, at alle borgere kan se frem til endnu flere fodboldaktiviteter.

Fodbold-fitness, flere skoleforløb i fodbold og boldaktiviteter for ledige er elementer i den nye velfærdsalliance mellem Slagelse Kommune og DBU (Dansk Boldspil-Union). Formålet er at udvikle fodboldindsatser, som styrker sundheden kommunen.

Skal favne eliten, bredden og de små lokalsamfund

Fodbold er en af de seks prioriterede sportsgrene i Slagelse Kommune, og i Kultur- og Fritidsudvalget er man meget tilfredse med den treårige aftale, som både favner eliten, bredden og de små lokalsamfund.

»Samarbejdet med DBU har bevist, at fodbold samler alle aldre og målgrupper,« siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Jørgen Andersen (S) og fortsætter:

»Derfor er det oplagt, at fodbold skal endnu mere ind i kommunens velfærdsopgaver og styrke den generelle sundhed. For en idrætskommune som Slagelse er borgernes sundhed alfa og omega, og med aftalen kan vi nu fortsat udvikle fællesskabende aktiviteter i samarbejde med vores foreninger.«

Den nye aftale ligger godt i forlængelse af kommunens målsætning om, at halvdelen af borgerne i 2025 skal være medlem af en forening, mens 75 procent skal være fysisk aktive.

Et af tiltagene med fodbold er at motivere ledige

Et af tiltagene i den nye aftale er kurserne “Flere i Beskæftigelse”, hvor fodboldtræning kombineres med den traditionelle jobsøgning. På den måde styrker fodbolden kommunens velfærdstilbud, hvilket er den primære intension med alliancen.

»Nogle ledige har oplevet hårde bump på vejen, men gennem fodbolden kan ledige få boostet deres selvtillid og samarbejdsevner,« siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, Ebbe Jens Ahlgren (V), og fortsætter:

»På den måde bliver fodbolden sammen med vores almindelige tilbud en løftestang ud til arbejdsmarkedet, som forhåbentlig kan gøre jobjagten mindre hård og besværlig.«

Aftalen med DBU løber frem til den 31. december 2021. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Øverst: Genrefoto: (Foto: KeithJJ / Pixabay). /rk

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.