Tid til at indstille projekter til landdistriktsprisen

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Meningen med landdistriktsprisen er, at den skal hylde de fælles indsatser, som er med til løfte livet udenfor Korsør, Skælskør og Slagelse. Nu kan du sende forslag til kandidater til prisen.

Til november bliver den årlige Landdistriktspris uddelt. Men allerede nu er det tid til at indstille værdige projekter og indsatser, som har gjort sig fortjent til prisen. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Fællesskabet skabe rsammenhold i de mindre samfund

Det er fællesskabet og det, at man går sammen og finder løsninger til gavn for lokalsamfundet, som Landdistriktsprisen skal hylde. Det er baggrunden for, at det igen i år bliver understreget, at man ikke kan indstille enkelte ildsjæle til prisen.

Der skal være minimum to og gerne flere, som er med i projektet, for at komme i betragtning til Landdistriktsprisen.

»Vi vil gerne sætte fokus på, hvor meget selv mindre samfund kan opnå, hvis man arbejder sammen og i fællesskab løfter et projekt,« siger næstformanden for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget, Anne Bjergvang (S) og fortsætter:

»Det er med til at skabe sammenhold i de mindre samfund i landdistrikterne, og det vil vi gerne hædre med Landdistriktsprise.«

De fælles indsatser udenfor Korsør, Skælskør og Slagelse

Landdistriktsprisen bliver uddelt en gang om året, og meningen er, at den skal hylde de fælles indsatser, som er med til løfte livet udenfor Korsør, Skælskør og Slagelse.

Sidste år gik den fornemme pris til ildsjælene, som har forvandlet Bisserups gamle missionshus til BIS’koppen – et mødested for byens borgere. Nu er det tid til at indstille projekter og indsatser, som har gjort sig fortjent til Landdistriktsprisen 2019.

»Vi har mange ildsjæle, som sætter gang i masser af spændende projekter i vores landdistrikter,« siger Pernille Ivalo Frandsen (V), som er medlem af Miljø-, Plan-, og Landdistriktsudvalget, og fortsætter:

»Det er dem, vi gerne vil sætte spotlys på med Landdistriktsprisen, og derfor håber jeg, at vi får rigtig mange forslag til indstillinger.«

For at blive indstillet til Landdistriktsprisen skal projektet/indsatsen:

  • Være foregået udenfor Korsør, Skælskør eller Slagelse
  • Være gennemført af en gruppe på minimum to eller flere
  • Afspejle viljen og evnen til at forbedre vilkårene i landdistrikterne
  • Virke som inspiration og fremstå som eksempel til efterfølgelse i andre sammenhænge i kommunen.

Forslag til kandidater til prisen kan sendes til landdistriktsudvikling@slagelse.dk senest den 23. oktober 2019. Send en beskrivelse af projektet sammen med billeder, som illustrerer det indstillede projekt eller indsats.

Vinderen af Landdistriktsprisen 2019 bliver afsløret i forbindelse med den årlige Landdistriktskonference, som bliver afholdt den 26. november på Gerlev Idrætshøjskole.

Landdistriktsprisen uddeles en gang om året og består af 10.000 kroner, en indgraveret messingplade og et træ til udplantning.

Øverst: Vinder af landdistriktsprisen i 2018. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.