Maritimt Folkemøde 2019 sætter kursen for 2020

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Korsor.News – »Det betyder meget for Korsør og hele kommunen, at vi med folkemødet får en national begivenhed, der er med til at synliggøre vores del af landet,« siger borgmesteren.

Danmarks Maritime Folkemøde, som afholdes hvert år i Korsør, fortsætter den gode udvikling mod at blive det årlige ankersted for debat, dialog og netværk for det maritime.

Næste år skrues der yderligere op for ambitionerne. Det skriver Danmarks Maritime Kultur og Folkemøde i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Danmarks Maritime Kultur og Folkemøde 2019. (Foto: Carsten Lundager // Danmarks Maritime Kultur og Folkemøde).

Mangfoldigheden og bredden er vigtige at fastholde

Danmarks Maritime Folkemøde er for både professionelle maritime aktører og for helt almindelige mennesker. Og netop den balance er det vigtigt at fastholde i den fortsatte udvikling, mener borgmester John Dyrby Paulsen (S).

Artiklen fortsætter efter billedet.

Danmarks Maritime Kultur og Folkemøde 2019. (Foto: Carsten Lundager // Danmarks Maritime Kultur og Folkemøde).

»I år havde vi en række interessante debatter til det maritime folkemøde, men der var også Åbent Hus på Flådestationen, indvielse af en tro kopi af en historisk kanonjolle, som elever på det lokale FGU har bygget, og den lokale maritime kulturuge havde arrangeret en lang række små og store arrangementer,« siger John Dyrby Paulsen og fastslår:

»Netop den mangfoldighed og bredde er det vigtigt at fastholde i den fortsatte udvikling af folkemødet.«

Folkemødedelen bør måske vare både fredag og lørdag

En af de ting arrangørerne vil udvikle på til næste år, er en fælles scene til folkemødet, hvor debatterne samles. Der skal gøres plads til, at flere maritime aktører kan deltage, og det overvejes at udvide folkemødedelen til både at vare fredag og lørdag, hvor der i år kun var debatter om lørdagen.

Kræfterne bag folkemødet er et frivilligt samarbejde mellem kommune, erhvervsliv, søfartsstyrelsen, flådestationen, lokale uddannelsesinstitutioner, foreninger, erhvervs- og kulturorganisationer i Korsør.

Omdrejningspunktet for det maritime folkemøde er at facilitere den debat, dialog og nytænkning, der bidrager til maritim erhvervsfremme i bred forstand.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Danmarks Maritime Kultur og Folkemøde 2019. (Foto: Carsten Lundager // Danmarks Maritime Kultur og Folkemøde).

Fokus er på gode rammer for dansk søfart og den maritime industri, men også på bæredygtighed og klima i en maritim kontekst, kyst og naturturisme, udvikling af havne, fiskeri og så videre.

Ifølge borgmesteren er Korsør i Slagelse Kommune det helt rigtige sted at forankre et maritimt folkemøde for hele Danmark. Korsør har en lang maritime historie, er hjemsted for flådestationen og Søfartsstyrelsen og har dertil en tradition med en årlig maritim kulturuge.

Læs også: Programmagasin 2019.

»Derfor giver det på mange måder mening at et nationalt maritimt folkemøde har kastet anker i Korsør,« siger John Dyrby Paulsen og fortsætter:

»Det betyder meget for Korsør og hele kommunen, at vi med folkemødet får en national begivenhed, der er med til at synliggøre vores del af landet. Men derudover er det mindst lige så vigtigt med et fælles og bredt fokus på, hvordan vi udvikler og synliggør vores maritime erhverv i Danmark.«

Danmark har i dag verdens femtestørste handelsflåde målt på tonnage opereret af danske rederier. De maritime erhverv står for en væsentlig del af både BNP og arbejdspladser i Danmark. Medtænkes havneudvikling, kyst- og naturturisme, søværnet medvidere har det maritime område i Danmark en stor betydning for rigtig mange mennesker både nationalt og globalt.

Øverst: Danmarks Maritime Kultur og Folkemøde 2019. (Foto: Carsten Lundager // Danmarks Maritime Kultur og Folkemøde). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.