Hver sjette borger i kommunen lider af høretab

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Der er omkring 10.000 med høretab i Slagelse Kommune, men under halvdelen får behandling. Den kedelige statistik er i fokus torsdag den 26. september, når Audika i Slagelse inviterer til fødselsdag og åbent hus med kaffe, kage og gratis høretest.

Der er over 10.000 borgere, der er ramt af høretab i Slagelse Kommune, men under halvdelen får behandling for lidelsen.

Den kedelige statistik er i fokus torsdag den 26. september, når Audika i Slagelse inviterer til fødselsdag og åbent hus med kaffe, kage og gratis høretest. Det skriver Audika i en pressemeddelelse.

Hver sjette borger i Slagelse Kommune har høreproblemer

De færreste venter ikke med at besøge optikeren, hvis det kniber med at læse eller at genkende folk på gaden.

Anderledes står det til med danskernes hørelse – i dag lider 800.000 danskere af nedsat hørelsen, men under halvdelen gør noget ved det. Det skriver Audika.

Det betyder, at hver sjette borger i Slagelse Kommune eller cirka 10.600 statistisk set går rundt med høreproblemer. Forskning viser, at det har alvorlige konsekvenser for helbred, karriere og samværet med venner og familie.

Et af problemerne er, at de fleste ikke lægger mærke til det, og der går i gennemsnit fire år fra, man oplever høretab til, man søger professionel hjælp.

Den problemstilling sætter det danske Oticon-certificerede hørecenter Audika på Jernbanegade 7 i Slagelse Midtby nu fokus på, når der inviteres til åbent hus med kaffe og kage torsdag den 26. september kl. 10-15 i forbindelse med hørecenterets 1-års fødselsdag.

»Mange mennesker – unge som ældre – afholder sig fra at søge hjælp for deres høreproblem. Vi vil gerne gøre op med den stigmatisering og opfordre alle, der har den mindste mistanke om høretab, til at kigge forbi til en helt uformel snak og en gratis høretest,« fortæller Dorte Birkegaard Andersen, General Manager i Audika Hørecenter.

Høreskader har en direkte påvirkning på vores livsglæde

En ny undersøgelse fra YouGov viser, at 54 procent i Region Sjælland frygter, at høretab vil have negativ effekt på deres samvær med venner og familie.

»Undersøgelser viser, at høreskader har en direkte påvirkning på vores livsglæde og medfører en række alvorlige sociale- og helbredsmæssige problemer,« siger Dorte Birkegaard Andersen og fortsætter:

»Heldigvis kan det behandles, og der er sket rigtig meget indenfor udviklingen af høreapparater de seneste år. Med den rette rådgivning og den rette type høreapparater kan man i dag opnå helt normal hørelse. Det vil vi gerne tale med borgerne i Slagelse om og håber derfor, at mange vil lægge vejen forbi.«

Der er åbent hus i Audika i Slagelse fra kl. 10.00-15.00, og der er gratis kaffe og kage til alle. Der tilbydes gratis høretest, og man kan også booke en gratis høreprøve, der går mere i dybden med din hørelse.

Audika er et Oticon-certificeret hørecenter, der yder professionel rådgivning og høreapparatbehandling. Man kan altid, gratis og helt uforpligtende, prøve de nyeste Oticon Opn S-høreapparater i 30 dage. Hvis du er berettiget til et tilskud fra det offentlige, kan du tage dette med dig.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Audika). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.