SOSU-assistent kræves udvist for tyveri på plejecentre

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Medie: En ung social- og sundhedsassistent er sigtet for tyveri på plejecentre i Slagelse og Korsør. Anklagemyndigheden ventes at kræve hende udvist af Danmark.

19 beboere på tre plejecentre i henholdsvis Korsør og Slagelse blev udsat for enten tyverier eller tyveriforsøg fra en ung social- og sundhedsassistent, der var vikar på plejecentrene. Det skriver Ekstra Bladet.

Stjal pengene fra beboernes medicinskabe i arbejdstiden

Det samlede udbytte var ifølge tiltalen 34.761 kroner, hvoraf det største udbytte var på 25.000 kroner. De 25.000 kroner blev stjålet fra en beboer på plejecentret Bjergbyparken i Slagelse i februar 2018. De to øvrige plejecentre er Solbakken og Lützensvej i Korsør.

Anklagemyndigheden ventes at kræve hende udvist af Danmark og frataget retten til at arbejde som social- og sundhedsassistent. Hendes forsvarer oplyser ifølge Ekstra Bladet, at Udlændingestyrelsen ikke finder grundlag for en udvisning. Dertil kommer, at hun nægter sig skyldig.

Social- og sundhedsassistenten er blandt andet tiltalt for at låse beboernes medicinskabe op, når hun var på vagt. Mange beboere benytter åbenbart disse skabe til at opbevare deres penge. Det skriver Ekstra Bladet.

SOSU-assistenten stilles for retten på mandag og tirsdag

Det fremgår af retslisten, at retssagen med lægdommere føres i Retten i Næstved den 27. og 28. maj 2019, og at hun er sigtet for misbrug af sin stilling samt for tyveri den 13. december 2017, den 6. januar 2018 og den 1. februar 2018.

Øverst: Bjergbyparken. (Foto: Google Earth Pro). RK.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.