Slagelse ønsker områdearresthus til 400 indsatte

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Vi har tilkendegivet overfor Kriminalforsorgen, at vi er positive overfor placeringen af det nye arresthus i Slagelse Kommune. Vi har god infrastruktur, og vores placering gør, at vi kan tiltrække kvalificerede medarbejdere fra både Sjælland og Fyn,« lyder det fra kommunaldirektøren.

Slagelse Kommune har tilkendegivet interesse i at nyt områdearresthus med over 200 arbejdspladser placeres her i kommunen. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

400 indsatte og flere end 200 arbejdspladser

Sammen med to andre sjællandske kommuner (hvilket er Sorø og Ringsted i følge Sjællandske) er Slagelse Kommune en af de kommuner, hvor Kriminalforsorgen overvejer at placere et nyt områdearresthus med plads til 400 indsatte, og med flere end 200 nye arbejdspladser tilknyttet.

Det nye områdearresthus er en udløber af den politiske aftale fra 2017 (revideret i december 2021) om Kriminalforsorgens økonomi, hvor det blev besluttet, at der skal bygges et nyt områdearresthus i nærheden af København.

Kvalificerede medarbejdere fra Sjælland og Fyn

»Vi har tilkendegivet overfor Kriminalforsorgen, at vi er positive overfor placeringen af det nye arresthus i Slagelse Kommune. Vi har god infrastruktur, og vores placering gør, at vi kan tiltrække kvalificerede medarbejdere fra både Sjælland og Fyn,« siger kommunaldirektør Frank E. Andersen.

Et områdearresthus skal primært bruges til varetægtsfængslede. Sonderingerne af, hvor det nye arresthus skal placeres, er i en meget tidlig fase.

Forventningen er, at beslutningen om, hvor det nye arresthus skal bygges, bliver taget næste år. Derefter vil en proces med at lave lokalplan og bygge det nye arresthus gå i gang i den kommune, som får arresthuset. Forventningen er at det nye arresthus kan være klar til åbning i 2025 eller 2026.

Slagelses centrale placering giver god mening

»Med Slagelses centrale placering på Sjælland giver det så absolut god mening at bringe Slagelse Kommune i spil som værtskommunen for det nye arresthus, der kan være med til at fremtidssikre kriminalforsorgens kapacitet,« siger Christopher Trung (K) og fortsætter:

»Det Konservative Folkeparti er med i den nye flerårsaftale for kriminalforsorgens økonomi for 2022-2025, hvor et af initiativerne så er dette nye arresthus, i form af udvidelsen af den planlagt områdearrest på Sjælland med 400 pladser.«

Øverst: Storstrøm Fængsel. (Foto: Kriminalforsorgen). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.