Slagelse Kommune svarer igen efter TDC’s anklager

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – »Jeg står uforstående overfor, at der ikke skulle være givet gravetilladelser. Der har løbende være udstedt gravetilladelser, og der er fortsat aktive gravetilladelser,« udtaler borgmesteren.

TDC NET og Fibia har ikke kunnet blive enige om gravearbejdet i Slagelse. Derfor har Slagelse Kommune været nødt til at træffe en afgørelse, som skal sikre, at veje og gader kun skal graves op en gang.

Nu undrer kommunen sig over, at TDC har meddelt sine kunder, at TDC indstiller udrulningen af fibernet i Slagelse. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

»Vi må annullere din tilmelding til en gratis fibertilslutning«

Mandag sendte TDC Net en mail ud til sine kunder i Slagelse, hvor TDC dels meddelte, at de stopper udrulningen af fibernet i Slagelse, og hvor TDC dels anklagede Slagelse Kommune for, at kommunen ikke vil udstede de nødvendige gravetilladelser.

»TDC NET må med beklagelse meddele, at vi indstiller vores udrulning af fibernet i Slagelse Kommune. Det betyder for dig, at vi må annullere din tilmelding til en gratis fibertilslutning,« skrev TDC og forsatte:

»Beslutningen er truffet på baggrund af, at Slagelse Kommune gennem en længere periode har afvist at udstede de nødvendige gravetilladelser til TDC NET. Vi har gjort alt for at imødekomme Slagelse Kommunes krav, men vores ressourcekrævende forsøg på at imødekomme disse har desværre ikke båret frugt. Derfor indstiller vi nu al fiberudrulning i Slagelse.«

Læs også: Bøvl mellem TDC og kommune stopper fibernet.

Kommunen udsteder løbende gravetilladelser til TDC Net

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) er helt uforstående over for disse beskyldninger og svarer derfor igen.

»Jeg står uforstående overfor, at der ikke skulle være givet gravetilladelser. Der har løbende være udstedt gravetilladelser, og der er fortsat aktive gravetilladelser,« siger borgmester John Dyrby Paulsen og fortsætter:

»Vi vil gerne give vores borgere adgang til fibernet, fordi det har stor værdi for mange borgere. Derfor har vi hele tiden arbejdet for at sikre dialog og samarbejde, og jeg håber fortsat, at TDC Net vil genoverveje deres beslutning.«

Siden efteråret har TDC Net været i gang med at etablere fibernet i Slagelse. Fiberejeren Fibia har ligeledes tilbudt borgerne en fibernetforbindelse på de samme strækninger.

Vejloven stiller krav om, at når flere ønsker at grave det samme sted, så skal den, der søger gravetilladelsen, sørge for at koordinere arbejdet. Dette har til formål at beskytte veje og fortov og dermed at genere borgere og trafikanter mindst muligt.

Uenighed mellem TDC og Fibia førte til kommunal afgørelse

TDC Net og Fibia har ikke kunnet blive enige om en løsning, og derfor er det ifølge vejloven Slagelse Kommune, som skal træffe en afgørelse. Denne blev sendt til de to selskaber i fredags.

»Det undrer os, at TDC Net har meddelt sine kunder, at de må opgive udrulningen af fibernet i Slagelse. ,« siger centerchefen hos Miljø, Plan og Teknik i Slagelse Kommune, Flemming Kortsen, og fortsætter:

»Vi har arbejdet intensivt i over en måned på at finde en løsning, som sikrer koordinering mellem de to selskaber. Det sidste selskaberne ikke kunne blive enige om var, hvordan fordelingen af besparelsen skulle være. Derfor har vi været nødt til at afgøre det spørgsmål. Den afgørelse blev sendt til de to selskaber i fredags, men vi har stadig ikke modtaget et svar fra TDC Net.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: Planet Fox / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.