SK Forsyning vil kigge på vandets hårdhed

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Det er muligt at fjerne kalk fra vandet, men SK Forsyning ønsker først at vurdere konsekvenserne for vandpriserne og folkesundheden.

I foråret målte SK Forsyning kundetilfredsheden for sjette gang siden 2012. Svarene vil blive brugt til at finde ud af, hvor der skal sættes ind for at gøre kunderne endnu mere tilfredse.

Her blev vandets hårdhed nævnt. Det oplyser forsyningsselskabet i en pressemeddelelse.

Den samlede tilfredshed ligger over gennemsnittet

»I SK Forsyning ved vi, hvordan man producerer god og miljøvenlig energi. Vi ved også en masse om, hvordan vi renser spildevand og sørger for leverance af vand, strøm, fjernvarme og gas til kunderne,« skriver SK Forsyning.

Men den faglige viden og ekspertise er kun halvdelen af vejen til succes. Resten består af viden om, hvordan kunderne oplever SK Forsyning. Den viden gør det muligt at sætte ind de rette steder.

»I foråret fik vi taget pulsen på kundetilfredsheden. Et repræsentativt udsnit af vores kunder deltog i en kundetilfredshedsundersøgelse. Og nu kender vi svarene,« siger Henrik Birch, der er adm. direktør i SK Forsyning, og fortsætter:

»Deltagerne blev bedt om at vurdere SK Forsyning på en skala fra 1-7, hvor 1 var meget utilfreds og 7 var meget tilfreds. Den samlede tilfredshed fik en score på 5,9. Sammenlignet med branchen, som ligger på scoren 5,7, er vores resultat over gennemsnit. Det er vi naturligvis meget glade for.«

Kunderne er mest utilfredse med vandets hårdhed

Undersøgelsen har givet et klart svar på, hvad det er for områder, som har mest indflydelse på kundetilfredsheden.

Dét område, som kunderne er mest tilfredse med, er driftssikkerheden, hvilket betyder, at produkterne er i orden.

Dér, hvor kunderne er mindst tilfredse, er vandets hårdhed. Her er kommet en række kommentarer, hvor kunderne har givet udtryk for, at de gerne ser, at der bliver gjort noget ved det.

Det ér muligt at fjerne kalk fra vandet, men det er ikke noget, som SK Forsyning ønsker at gøre uden at vurdere konsekvenserne.

Dels vil det give noget højere vandpriser, da det er et omkostningstungt tiltag, dels skal man undersøge, hvad et meget lavt kalkindhold i drikkevandet gør ved folkesundheden generelt.

Men det er et område, som SK Forsyning lover at have fokus på i den kommende tid.

Kunderne ønsker mere viden om beskyttelse af miljøet

De to andre punkter, der vil være fokus på i den kommende tid, bliver information.

Undersøgelsen viser, at kunderne dels gerne vil vide mere om, hvad de selv kan gøre for at beskytte miljøet, dels gerne vil vide mere om, hvad SK Forsyning gør.

»Og selv om vi selv mener, vi gør og har gjort utroligt meget netop her, så kan vi jo se, at det enten ikke er nået ud til vores kunder, eller at vi ikke har gjort nok. Så det er et område, hvor vi skal skrue op for indsatsen, og det vil vi naturligvis gøre fremover,« afslutter Henrik Birch.

Læs også: NK-Forsyning og SK Forsyning indleder samarbejde.

Øverst: SK Forsyning i Slagelse By. (Foto: Slagelse Media). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.