Særlig kørselsordning for områder uden bus

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Slagelse Kommune indfører midlertidig kørselsordning, der skal hjælpe passagerer, som kommer i klemme på grund af de lukkede busforbindelsen under coronakrisen.

Flere buslinjer stopper med at køre fra mandag på grund af corona-nødkøreplanen. Det betyder, at flere landdistrikter midlertidigt mister busforbindelsen.

Derfor indfører Slagelse Kommune en særlig midlertidig kørselsordning, som er gratis at benytte i disse områder. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Ordningen skal hjælpe passagerer, der er i klemme

På grund af coronakrisen kører busserne fra mandag efter en nødkøreplan. Det betyder, at 10 buslinjer, som til dagligt primært kører med skolebørn i landdistrikterne, helt stopper med at køre.

Læs også: Movia tilpasser afgangene på sine busser.

Nu indfører Slagelse Kommune en midlertidig særlig kørselsordning, der skal hjælpe passagerer, som kommer i klemme.

»Folk bliver hjemme på grund af coronakrisen, så der er ikke mange passagerer i de busser, som midlertidigt stopper med at køre,« siger formanden for Erhvervs- og teknikudvalget, Villum Christensen (LA), og fortsætter:

»Men der er stadig folk, som har brug for transport, og det er dem, vi forsøger at hjælpe med denne ordning, som bliver gratis at benytte for alle passagerer.«

Bus 433, 439, 462, 484, 491, 494, 495, 496, 497 og 498

Det er linjerne 433, 439, 462, 484, 491, 494, 495, 496, 497 og 498, som standser driften fra mandag i næste uge, og det er de områder, hvor disse buslinjer kører, at passagerer med behov for transport kan benytte den særlige kørselsordning.

Ordningen betyder, at passagerer kan bestille afhentning hjemme og blive transporteret til en adresse i Slagelse Kommune.

»Der er ikke tale om taxakørsel. Derfor skal man bestille turen i god tid, og man må også forvente, at bussen samler flere passagerer op på vejen,« siger Villum Christensen og fortsætter:

»Vi vil forsøge at sikre, at man bliver hentet med cirka samme tidsinterval, som bussen normalt kører med. Men jeg håber, at folk har forståelse for, at vi er i en særlig situation, og der ind mellem vil være længere ventetid.«

Gælder for områder uden busruter på hverdage kl. 7 til 18

Ordningen kan benyttes af passagerer, som har brug for transport til og fra områder uden busruter i hverdagene mellem kl. 07.00 og kl. 18.00

For at benytte ordningen skal passagerer bestille transport hos Egon’s Busser på telefon 70 20 17 47 alle hverdage mellem kl. 07.00 og kl. 16.00.

Passagerer skal forvente ventetid, og derfor er det vigtigt at bestille i god tid. Har man behov for transport mellem kl. 07.00 og kl. 09.00 skal transporten bestilles senest kl. 16.00 dagen før.

Ordningen træder i kraft mandag, og den kan benyttes så længe, at busserne kører efter nødkørerplanen.

Læs mere på: slagelse.dk/busaendring.

Læs også: Hvem tilbyder levering og afhentning i Slagelse, Korsør og Skælskør?

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.