Privat affald i gulpladebil kræver dagsbevis

Artiklen er opdateret for 12 måneder siden.

Slagelse.News – Fra juli måned justeres regler på genbrugs- og haveaffaldspladserne. Fra da af er det ikke længere muligt at fritages betaling, hvis du afleverer privat affald i en gulpladebil, medmindre du kan fremvise et gyldigt dagsbevis fra SKAT.

Fra den 1. juli 2023 skal du have et dagsbevis fra Skat, hvis du vil fritages for betaling, når du afleverer privat affald i din gulpladebil. Det skriver AffaldPlus i en meddelelse.

Gule plader kræver dagsbevis fra SKAT

Den 1. juli 2023 justeres regler på genbrugs- og haveaffaldspladserne. Fra da af er det ikke længere muligt at blive fritaget for betaling, hvis du afleverer privat affald i en gulpladebil – medmindre du har købt og kan fremvise et gyldigt dagsbevis fra SKAT.

Motorstyrelsen er blevet opmærksom på, at det kniber med at følge regelsættet omkring varebiler. De har derfor igangsat en målrettet indsats for at få flere til at følge reglerne.

Én af reglerne er, at det ikke er tilladt at aflevere privat affald på genbrugspladsen i en gulpladebil og blive fritaget for betalingen medmindre bilen er frikøbt via et dagsbevis fra SKAT. Den regel vil AffaldPlus gerne støtte om og håndhæve fra 1. juli 2023.

Færre diskussioner om “privat affald”

I dag er det sådan, at genbrugsvejlederene kan fritage en virksomhed for betaling, hvis de vurderer, at der var tale om “entydigt, privat affald”. Men den vurdering er ikke altid lige nem og giver ofte anledning til diskussion. Derfor ser AffaldPlus frem til helt klare regler, hvor et gyldigt dagsbevis er dét, der er afgørende.

Henvend dig til en genbrugsvejleder

Hvis du har købt et dagsbevis til din gulpladebil og ønsker at blive fritaget, så kræver det, at du henvender dig til en genbrugsvejleder, når du er på pladsen. Benytter du en ubemandet haveaffaldsplads, skal du ringe til AffaldPlus på telefon 5575 0800. De kan se dit dagsbevis i motorregistret og på den baggrund fritage dig.

Papegøjepladebiler er ikke berørt af ovenstående, da disse har betalt en højere afgift for også at måtte benytte bilerne privat.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Oceane2508 / iStock). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.