På tur i strandkanten med FN’s verdensmål i børnehøjde

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Hvis man skal lære om naturen, så gør man det bedst i naturen. Derfor sætter Slagelse Kommune som en del af 20 Blå Flag-arrangementer fokus på verdensmålene, og det sker i børnehøjde.

Som en del af 20 Blå Flag-arrangementer fordelt over sommeren sætter Slagelse Kommune fokus på verdensmålene. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Undersøge vand og sand med plankton-net og stereolup

Når man er barn, så kan FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling virke ret abstrakte. Men selvom man er lille, så er det stadig vigtigt, at man ved, hvorfor og hvordan man passer bedst på naturen.

Hvis man skal lære om naturen, så gør man det bedst, mens man er i naturen. Derfor sætter Slagelse Kommune som en del af 20 Blå Flag-arrangementer fordelt over sommeren i år fokus på verdensmålene.

Det sker ikke mindst den 30. juni 2020, hvor stranden og havet skal undersøges for microplast til en sjov og lærerig dag i strandkanten.

Billeder af kaskelothvaler med maven fuld af plastikposer og havfugle filtret ind i fiskenet. Det har de seneste år været medvirkende til, at der er kommet ekstra fokus på plastikforurening og microplast i havene.

Til Blå Flag-arrangementerne den 30. juni, 9. juli og 14. juli 2020 får børn ved hjælp af blandt andet plankton-net og stereolup mulighed for at undersøge både vandet og sandet for indhold af microplast og samtidig blive klogere på livet i havet.

På opdagelse med lup og net i jagten på microplast

»Større stykker plast nedbrydes af sollyset og saltvandet. Derefter optages de af mindre organismer, der lever i havet, og på den måde kommer plasten ind i kredsløbet. Det er et vigtigt budskab at få fortalt, og det må gerne ske på en vedkommende måde, så vi alle husker det,« siger lederen af Slagelse Naturskole, Tine Nord Raahauge, og fortsætter:

»Børnene kan derfor se frem til en både sjov og lærerig dag, hvor vi sammen går på opdagelse med lup og net i jagten på microplast på land og i vand. Undervejs tager vi en snak om, hvad vi alle sammen kan gøre i dagligdagen for at mindske plastikforureningen i vores natur.«

Sjov og lærerig dag langs kysten om FN’s verdensmål

Der er i år arrangeret 20 Blå Flag arrangementer, som alle indledes med lidt information omkring FN’s verdensmål tilpasset børnehøjde.

»Verdensmålene omkring ressourceforbrug, livet i havet og klimaindsats passer rigtig godt ind i vores Blå flag-arrangementer, så derfor har vi i år valgt at tage det med som en del af en sjov og lærerig dag langs kysten,« siger projektleder Marianne Have fra Slagelse Kommune og fortsætter:

»Samtidig så får alle deltagere i år en badge med verdensmålene, som skal minde os om også bagefter, at det er vigtigt, at vi passer på naturen, så vi også i fremtiden kan nyde den. Vi glæder os til at se rigtig mange til årets Blå Flag-arrangementer.«

Arrangementerne er gratis, men altid tilmelding

På grund af corona-pandemi og forsamlingsforbud er der indført tilmelding til Blå Flag-arrangementerne.

Læs om tilmelding og datoer på: slagelse.dk/blaaflag.

Alle arrangementerne er gratis. Der vil i år være en ekstra hjælper til stede ved alle arrangementerne, som sikrer, at der sprittes af og holdes afstand med videre.

Læs også: Børnedetektiver søges til jagten på vilde væsner.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.