Nominer naturen i Slagelse Kommune til den nye Naturkanon

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Hvilket natursted i Slagelse, Korsør, Skælskør eller Hashøj skal nomineres til Danmarks nye Naturkanon?

Hvor er de 15 dejligste natursteder i Danmark? De skal nu udpeges til Danmarks Naturkanon. Alle kan komme med forslag til, hvad der skal være med i den nye naturkanon. Det gælder også borgerne her i de gamle Slagelse, Korsør, Skælskør og Hashøj kommuner.

»Jeg elsker selv at opholde mig i naturen, og jeg tror, at alle danskere har gode minder fra en særlig bakketop, en hemmelig lysning i skoven eller stranden, de længes efter hver vinter. Med den nye naturkanon vil vi vise, at man aldrig er langt fra en naturoplevelse i Danmark,« siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

For at et sted kan nomineres, skal det have en smuk natur og biologisk, geologisk eller landskabelig værdi. Desuden skal det være en oplevelse at besøge. Det understreger miljøordfører Mette Abildgaard (K):

»Naturkanon handler om dig, og om hvilke steder i Danmark, der giver dig en god naturoplevelse. Uanset hvor vi er i Danmark, skal vi for eksempel på en familietur nemt kunne besøge et sted i naturkanonen. Derfor vil vi også sikre, at stederne bliver ligeligt fordelt på alle landets regioner,« siger Mette Abildgaard.

Den nye naturkanon ventes klar i slutningen af året. Læs mere og kom med dit helt eget forslag på naturkanon.dk.


Genrefoto: platinumportfolio / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.