Nyt reality-spil om Antvorskov Kloster og Fæstningstårnet

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Tag på tidsrejse til middelalderen med “augmented reality” og “virtual reality”. Spillet giver dig mulighed for at være munk på Antvorskov Kloster eller at udruste en hær og bygge Fæstningstårnet i Korsør. Se traileren og download spillet til din telefon.

Hvordan gør man historien spændende og levende for både børn og voksne? Det gør man for eksempel ved at blande virkelighed og fortælling sammen gennem ny formidling med “augmented reality” og “virtual reality”, hvor man kobler bevægelse i naturen sammen med museumsformidling.

Det sidste års tid har Museum Vestsjælland med støtte fra Slagelse Kommune udviklet en spilbaseret app, som giver børn og voksne mulighed for at møde genskabte personer og bygninger på både Antvorskov Kloster i Slagelse og Fæstningstårnet i Korsør.

Artiklen fortsætter under traileren.

Digital formidling bringer vores kulturarvssteder i live

»Vi glæder os til at få bragt historien til live på en helt ny måde gennem digital formidling. Muligheden for at man med sin mobil kan opleve historien og komme i dialog med personer fra fortiden håber vi vil inspirere både børn og voksne til at besøge to af vores vigtige og unikke kulturarvssteder,« siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Slagelse Kommune Jørgen Andersen (S).

Museum har fået hjælp fra elever på Antvorskov Skole

I spillet kan børn og voksne se frem til blandt andet at finde lægeurter, udruste en hær og bygge et fæstningstårn, samtidig med at man bliver sat overfor svære dilemmaer om liv og død.

Museum Vestsjælland har fået god hjælp fra elever på Antvorskov Skole i Slagelse som har deltaget i at udvikle spillets indhold.

»Ved Museum Vestsjælland ønsker vi at bringe vores formidling ud i landskabet. Med vores nye spil kan man opleve middelalderens verden ved vores fantastiske kulturarv i landskabet. Samtidigt lægger spillet op til fælles aktiviteter i det fri, og vi er glade for, at vi på den måde kan forene læring med bevægelse på en ny og sjov måde,« udtaler direktør for Museum Vestsjælland Eskil Vagn Olsen.

Fakta om spillet Tidslommen med augmented reality

Spillet “Tidslommen” genskaber Antvorskov Kloster og Fæstningstårnet i Korsør, som det kan have set ud i middelalderen.

Gennem en kombination af GPS-positionering og “augmented reality” gør spillet det til en nødvendighed, at brugeren befinder sig på de steder, hvor historien rent faktisk udspillede sig. Formålet er at lade virkelighed og fiktion blande sig sammen og forbinde bevægelse i naturen med museumsformidling.

Spillet er gratis og kan hentes ved at søge på “Tidslommen” i App Store og Google Play. Spillet er under stadig udvikling, og derfor er brugerne velkomne til at komme med ideer.


Foto: Museum Vestsjælland og Slagelse Kommune.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.