Mange brande i Slagelse Kommune hver julemåned

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 7 år siden.

De fleste ved, at antallet af brande i hjemmet topper i december, men mange glemmer alligevel at være opmærksomme, og Slagelse Kommune ligger højt i landsgennemsnittet.

Brande i hjemmet topper i december måned, og derfor rykker brandvæsenet i gennemsnit ud til 549 brande i private hjem i hele landet. Gennemsnittet er beregnet på baggrund af årene 2012-2016.

Gennemsnittet er cirka 150 højere end en gennemsnitsmåned. Det betyder, at antallet af brande stiger med cirka 30-40 procent i december. Det oplyser Beredskabsstyrelsen.

Slagelse ligger højt i statistikken med et gennemsnit på 10 brande i private hjem i julemåneden, men antallet af brande i Slagelse er faktisk svagt faldende i forhold til gennemsnittet for december. Der var 8 brande sidste år. Det ændrer ikke på, der er mange gode grunde til at anskaffe en røgalarm og tænde de levende lys med omtanke.

“Det handler for eksempel om, at man aldrig forlader et rum med tændte stearinlys, og at man ikke skal bruge komfuret eller kogepladen til at sætte brændbare ting fra sig – heller ikke når det er slukket, siger forebyggelsesekspert i Beredskabsstyrelsen, Mads Dalgaard.

Undgå brand i hjemmet i december
Grafik: Beredskabsstyrelsen

Arkivfoto: Luis Paredes / Freeimages

 

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *