Mange blinde passagerer under coronakrisen

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Aktuelt går vi ind ad midterdøren, og det gør busserne til et slaraffenland for gratister. Nu sætter Movia ind med mere billetkontrol i strakt arm.

I øjeblikket går vi ind ad midterdøren, når vi skal med bussen på Sjælland. Det gør vi for at passe på chaufføren under coronapandemien. Men der er desværre flere, der glemmer at have gyldig billet, når de ikke skal forbi chaufføren.

Derfor sætter Movia ind med en kampagne og vil i den kommende tid også øge billetkontrollen i busserne på hele Sjælland. Det skriver Movia i en pressemeddelelse

Mange passagerer glemmer åbenbart at købe billet

Et stigende antal passagerer glemmer i øjeblikket at købe billet, inden de stiger på bussen. Derfor sætter busselskabet Movia sætter ind med en kampagne for at huske passagererne på, at de skal have billetten i orden, før de kører med kollektiv transport.

»Vi kan desværre se en markant stigning i antallet af passagerer, der kører uden billet for øjeblikket, hvor man går ind ad bussens midterdør og ikke kommer forbi chaufføren,« siger Movias kommunikationsdirektør, Camilla Struckmann, og fortsætter:

»Det går naturligvis ikke, for billetindtægten er afgørende for, at vi kan finansiere busdriften. Derfor går vi nu ud med en kampagne, der skal huske folk på at have gyldig billet, når de rejser med den kollektive transport.«

Kampagnen kommer til at køre i busserne og på sociale medier over alt på Sjælland fra i går den 7. maj til 30. juni 2020.

Øger billetkontrollen i busserne – men i god afstand

Movia vil samtidig øge billetkontrollen i busserne og understreger, at den naturligvis følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger for at mindske risiko for smittespredning.

Det indebærer blandt andet, at billetkontrollen foregår med god afstand – i strakt arm, ligesom enhver form for fysisk kontakt med kundens billet, mobil eller rejsekort undgås.

Passageren skal derfor også selv holde sit ID-kort frem, så kontrolløren ikke skal røre ved det. Alle kontrollører har håndsprit med.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Movia / Tenna Nielsen). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.