Lukning af lyntest fik politiker og borgere til tasterne

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Lukningen af lyntestcentret i Slagelse By fik flere lokal- og regionspolitikere til at hoppe i stolen, herunder Christopher Trung (V), der straks startede en underskriftsindsamling.

Den annoncerede lukning af lyntestcentret i Slagelse By fik flere lokal- og regionspolitikere til at sige fra.

En af dem var byrådsmedlem i Slagelse Kommune, Christopher Trung (V), som nåede at starte en underskriftsindsamling mod lukningen af lyntestcentret i Slagelse Kommune.

Nu har Region Sjælland besluttet, at der skal åbnes to nye lynteststeder i Skælskør og i Korsør, så der maksimalt bliver 20 kilometer til det nærmeste lyntestcenter, uanset hvor man bor i kommunen.

Flere end 100 underskrifter allerede dagen efter

»Det her er et skridt fremad og godt nyt. Tak til de mange der bakkede op om underskriftsindsamlingen, og tak til mine kære partikollegaer, der har været med til at sætte fokus på det her,« siger initiativtager og byrådsmedlem Christopher Trung med henvisning til blandt andet regionsrådsmedlem Anders Koefoed (V) og folketingsmedlem Stén Knuth (V).

Det unge byrådsmedlem havde oprindeligt regnet med, at der allerede var en underskriftsindsamling i gang, men kunne ikke finde frem til en. Derfor startede han den selv den 30. januar.

Allerede dagen efter var der samlet mere end 100 underskrifter ind, som blev afleveret som foreløbige til Region Sjælland.

Den 2. februar kom der en ny testplan fra Region Sjælland, hvor der var sat to nye lynteststeder på det regionale landkort: Nemlig i Korsør og Skælskør.

På den måde vil der maksimalt være 20 kilometer til det nærmeste lyntestcenter, sammen med de mobile lyntestenheder i Slagelse-området. Derudover der også PCR-testcentret, som bevares i Slagelse.

Bred politisk opbakning om at sikre lynteststeder

Udover partikollegaer i Venstre havde Christopher Trung blandt andet været i kontakt med medlemmer fra Enhedslisten, i håbet om at søge så bred politisk opbakning til lynteststederne som muligt:

»Her fik jeg så at vide at de også vil stille sig ind på det på det møde der var i regionsrådet næste dag, sammen med Venstre,« siger Christopher Trung.

Læs også: Ny plan sikrer flere COVID-teststeder til borgerne.

Fra den 1. februar overtog SOS International opgaven fra Falck med at tilbyde lyntest, også kendt som kviktest eller antigentest. Region Sjælland vil råde over 14.000 daglige kviktest, som vil supplere de 15.000 daglige PCR-test.

Den samlede udvidede testkapacitet skal tilrettelægges, så der opnås optimal smittekontrol også ved en gradvis åbning af samfundet, og i takt med at vaccineprogrammet udrulles.

Region Sjælland skal følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og dermed vil indsatsen løbende blive tilpasset.

Øverst: Christopher Trung (V). (Privatfoto). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.