Barn på 10 måneder smittet med mæslinger

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Slagelse.News – Et barn på ti måneder fra Sjælland er smittet med mæslinger. Styrelsen for Patientsikkerhed har udsendt information til de institutioner, hvor barnet har opholdt sig.

Rettelse: Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser fredag, at der nu er tale om et barn på ti måneder fra Køgeområdet. Der var med andre ord tale om en fejl i styrelsens pressemeddelelse i går eftermiddag, hvor der stod “Slagelseområdet”.

Læs rettelse: Lille barn fra Køgeområdet smittet med mæslinger.

Et barn på ti måneder fra Køgeområdet er konstateret smittet med mæslinger. Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Sammen med andre børn, der heller ikke er vaccineret

Barnet har opholdt sig i en vuggestue og dagpleje, hvor der kan være andre børn, der heller ikke er vaccineret. Styrelsen for Patientsikkerhed har sikret, at forældre til børn i de pågældende institutioner er blevet informeret om smitterisiko og om muligheder for behandling.

»Styrelsen for Patientsikkerhed foretager altid smitteopsporing ved mæslingetilfælde og sikrer information og rådgivning for at undgå, at flere smittes,« siger Bente Møller, overlæge og sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed, og fortsætter:

»Både vuggestuen og den pågældende dagplejer har allerede informeret forældrene om, at der har været mæslingesmitte og videregivet vores information om, hvordan de skal forholde sig. Har man børn i institution, og har man ikke modtaget information om mæslinger, behøver man altså ikke være bekymret.«

Mæslinger er meget smitsomt og rammer børn og voksne

Tilfældet giver ikke anledning til, at Sundhedsstyrelsen ændrer sine anbefalinger om vaccination tidligere end 15-månedersalderen, hvor MFR-vaccinen gives i det danske børnevaccinationsprogram.

Dette skyldes, at mæslinger på trods af de seneste enkelte tilfælde er en meget sjælden sygdom i Danmark, og at risikoen for at blive smittet generelt er lille.

Mæslinger er en meget smitsom sygdom, som både kan ramme børn og voksne, og i sjældne tilfælde kan sygdommen give alvorlige komplikationer såsom mellemørebetændelse, lungebetændelse eller hjernebetændelse.

Læs også: Udeluk uvaccinerede børn fra daginstitutioner.

Har man symptomer på mæslinger, og er man ikke vaccineret eller har haft sygdommen, skal man ringe til sin læge. Man skal ikke møde op uanmeldt, da mæslinger er meget smitsomt, og man dermed risikerer at smitte andre i venteværelset.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Triocean / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.