Kunst og Kirker 2020 aflyst på grund af COVID-19

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Kunst og Kirker 2020 må aflyses for at udgå smittespredning og for at sikre, at bisættelser/begravelser, bryllupper, dåb og gudstjenester kan fortsætte.

Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Kunst og Kirker ser sig nødsaget til at aflyse Kunst og Kirker 2020 på grund af COVID-19, skriver Destination Sjælland i en pressemeddelelse.

Smittede blandt kirkens personale i to af provstiets kirker

Der er desværre smittede blandt kirkens personale i to af provstiets kirker, og det viser sig, at der nu tillige er ventetid på at få taget en test. Derfor vurderer styregruppen, at det ikke længere er forsvarligt at gennemføre Kunst og Kirker.

»Det er rigtigt ærgerligt at måtte aflyse på dette sene tidspunkt, men hellere “safe than sorry”,« udtaler provst Ulla Thorbjørn Hansen og formanden for Kunst og Kirker, Per Thuesen, og fortsætter:

»Med 15 kirker involveret i Kunst og Kirker inklusive personale og frivillige, så kan én smittet hurtigt betyde, at rigtigt mange mennesker bliver smittet eller skal i isolation i længere tid også uden symptomer, indtil de kan blive testet. Det har betydning lokalt for gennemførelse af kirkelige handlinger, bisættelser/begravelser, bryllupper, dåb og gudstjenester, som vi bliver nødt til at prioritere i denne tid.«

Arrangementet skulle modvirke ensomhed og tab af livsmod

»Styregruppen har valgt at satse på at gennemføre Kunst og Kirker indtil nu, fordi det er vigtigt, at vi ikke lader Corona-tristheden råde,« forklarer den og fortsætter:

»Arrangementet Kunst og Kirker var tænkt som en af de måder, hvorpå vi kunne være med til at modvirke ensomhed og tab af livsmod. Vi vil nu i stedet anbefale gæsterne at besøge et lokalt galleri eller en af provstiets smukke kirker i den kommende weekend.«

Styregruppen har i løbet af tirsdagen udsendt skriftlige meddelelser til deltagende menighedsråd og deltagende kunstnere om aflysningen.

Øverst: Tidligere udstilling. (Foto: Destination Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.