Kommunen ansætter ny borgerrådgiver

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – »Meta Fuglsang har både den sociale, menneskelige og juridiske profil, der er vigtigt i rollen som Borgerrådgiver, og så kender hun til den kommunale verden. I byrådet ser vi meget frem til det kommende samarbejde – også for borgernes skyld,« lyder det fra borgmesteren.

Den 1. december 2022 tiltræder Meta Fuglsang som borgerrådgiver i Slagelse Kommune. Stillingen blev ledig i eftersommeren, da den tidligere borgerrådgiver fik nyt job. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Uddannet jurist med en bred, relevant arbejdserfaring

Meta Fuglsang er uddannet jurist fra Københavns Universitet og har en bred, relevant arbejdserfaring som blandt andet jurist inden for det offentlige og private. Hun har senest været jurist i Guldborgsund Kommune. Før det var hun borgerrådgiver i Glostrup Kommune.

Meta Fuglsang har tidligere været leder af de sociale tilbud til psykisk handicappede i Lejre Kommune, været områdeleder i både Køge og Københavns Kommune, souschef i Fredensborg Kommune i Center for ældre og handicap samt Center for Familie og Handicap. Fra 2010 – 2011 sad Meta i Folketinget for SF, hvor hun blandt andet varetog opgaver som kommunalordfører og familieretsordfører.

»Jeg glæder mig rigtigt meget til at komme i gang. For mig er jobbet som borgerrådgiver et meget vigtigt job – et konstruktivt bindeled mellem borgere, embedsfolk og politikere. Jeg ser frem til, at vi sammen arbejder for og opnår indsigt, forståelse og gode løsninger,« siger Meta Fuglsang.

Det konstruktive bindeled mellem borgere og forvaltning

Borgerrådgiveren er først og fremmest borgernes stemme med fokus på borgerens behov og retssikkerhed. Men lige så vigtigt er det at skabe og fastholde et stærkt samarbejde med medarbejdere og ledere i hele kommunen. Borgerrådgiveren refererer direkte til Slagelse Byråd.

»Meta Fuglsang har både den sociale, menneskelige og juridiske profil, der er vigtigt i rollen som Borgerrådgiver, og så kender hun til den kommunale verden. I byrådet ser vi meget frem til det kommende samarbejde – også for borgernes skyld,« udtaler borgmester Knud Vincents (V).

»Borgerrådgiveren er en vigtig rådgiver for borgerne og skal som sådan være det konstruktive bindeled mellem borgere og forvaltning. Meta Fuglsang har både erfaring og kvalifikationer til at løfte de ønskede opgaver, der også indebærer intern undervisning samt forbedring af kommunens sagsbehandling og borgerbetjening,« tilføjer kommunaldirektør Anders Bjældager.

Borgerne har mulighed for at møde/kontakte borgerrådgiver Meta Fuglsang fra den 1. december 2022.

Øverst: Meta Fuglsang som borgerrådgiver i Slagelse Kommune. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.