Kommune og idrætshøjskole samarbejder om genåbningen

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Gerlev Idrætshøjskole uddanner et korps på 20 unge til at hjælpe skoler og daginstitutioner med at lave sjove og meningsfyldte bevægelsesaktiviteter for børn i skoler og dagtilbud.

Gerlev Idrætshøjskole og Slagelse Kommune samarbejder om at give børn i de genåbnede skoler nye aktiviteter. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Et korps på 20 unge til at hjælpe skoler og institutioner

De netop genåbnede skoler og dagtilbud får nu en hjælpende hånd til at lave aktiviteter for børnene. Over to dage uddannes 20 unge til at hjælpe skoler og dagtilbud med at kunne igangsætte gode og meningsfyldte aktiviteter, der passer til Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

For at leve op til Sundhedsstyrelsens krav om sikkerhed skal skoler og dagtilbud i høj grad finde udendørsaktiviteter for 0.-5. klasserne. Derfor vil Gerlev Idrætshøjskole nu uddanne et korps på 20 unge som kommunen har udvalgt til at hjælpe skoler og daginstitutioner med at lave sjove og meningsfyldte bevægelsesaktiviteter for børnene.

»Gerlev Idrætshøjskole får besøg fra hele verden, fordi de har unikke kompetencer i at skabe aktiviteter og bevægelse for børn og unge,« siger Frank E. Andersen, der kommunaldirektør i Slagelse Kommune, og fortsætter:

»Det er jo et fantastisk privilegium, at de holder til i vores kommune, så vores lokale skoler og dagtilbud kan få hjælp til at skabe endnu flere indholdsrige udendørsaktiviteter for børnene.«

Skal bringe nye værktøjer ind i personalegrupperne

Kurserne afholdes over to dage – med højest ti deltagere per instruktør. Kursusaktiviteterne er skræddersyet efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer og deltagerne vil efter endt kursus tage et stort katalog af aktiviteter med ud i den pædagogiske hverdag i skolerne og dagtilbuddene.

Det betyder, at de unge bringer nye værktøjer ind i personalegrupperne på skolerne og dagtilbuddene, så personalet både selv kan igangsætte aktiviteterne, men også inspirere kolleger i udviklingen af aktiviteter.

»Vi har et super godt samarbejde med både kommunen og institutionerne her i vores lokalområde, og vi er glade for at kunne bidrage til at kommunens institutioner kommer godt i gang efter nedlukningen,« siger Tania Dethlefsen, der er forstander på Gerlev Idrætshøjskole, og fortsætter:

»Hverdagens leg og aktiviteter er stærkt udfordret, fordi børnene skal holde afstand og være i mindre grupper. Her kan vi hjælpe med en faglighed omkring leg, bevægelse og fællesskab, der, der bidrager til at gøre hverdagen sjovere for børnene og mere tryg for pædagoger og lærere.«

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.