Julen er tid til julefrokost og indbrud – især i år

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 7 år siden.

Der rapporteres om usædvanligt mange indbrud i weekenden. Tendens er klar, for der er især tale om huse, og indbruddet sker fredag om aftenen eller lørdag og søndag i dagtimerne – hvor folk er til julefrokost. Tyvene tager alt fra Audi-biler til chokoladejulekalendere.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi melder om usædvanligt mange indbrud i Slagelse og omegn i den forgangne weekend. Mønstret er klart, og der er typisk tale om huse og landejendomme, hvor folk ikke er hjemme uden for sædvanlig arbejdstid.

Julemåneden er præget af julefrokoster fredag aften samt julefrokoster og andre julearrangementer i løbet af weekenden. Det er ofte i dagtimerne, hvor folk er til julefrokost, på juleindkøb eller noget helt tredje.

Tyveknægte er ikke bange for dagslys – de er bange for mennesker, og derfor kommer de gerne på besøg i dagtimerne i løben af weekenden, hvor folk kan være væk i timevis, især i julemåneden.

Tyveknægte kan godt lide designermøbler, men det er typisk bestillingsarbejde. Politiets døgnrapport melder mere om, at tyvene stjæler smykker, bærbare computere, tablets/iPads samt naturligvis kontanter.

Tyvene kan også godt lide parfumer og indpakkede julegaver samt gamle mobiltelefoner såsom en iPhone 5 eller 6. De tager også andre ting, som de falder over såsom sølvskeer, lamper og lysestager.

De kan endvidere finde på at stjæle bilen i forbindelse med et indbrud i huset. En Audi blev stjålet i Slagelse, og i den mere spektakulære ende oplyses det, at tyvene har taget en chokoladejulekalender.

Foto (arkiv): tomek l. / Freeimages

 
 

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.