Interessen for esport stiger i Slagelse Kommune

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at 424 børn og unge mellem 0-18 år har indmeldt sig i en esportsforening i Slagelse Kommune.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) I de seneste tal fra Danmark Statistik kan man se en betydelig vækst i interessen for esport her i kommunen, idet sporten har fået 424 nye medlemmer mellem 0-18 år i perioden 2016-2019.

Gymnastikforeninger er fortsat de mest populære

Tal fra Danmarks Statistik afslører, at 424 af Slagelse Kommunes børn og unge mellem 0-18 år har indmeldt sig i en af kommunens esportsforeninger.

Dermed har esportsforeningerne lagt sig solidt i spidsen i, hvor de nærmeste foreninger er svømme- og erhvervsskolernes tværidrætsforninger med stigninger på henholdsvis 158 og 151 medlemmer i perioden.

Det kommer måske ikke som den største overraskelse, at esporten topper listen, da sporten har fået en del spalteplads i medierne de seneste år. Den stigende interesse ses da også på antallet af esportsforeninger, der er blevet i stiftet i perioden. Fra 2018 til 2019 gik antallet af foreninger på landsplan fra 143 til 224.

Kigger man på de største fritidsforeninger i Slagelse Kommune, er det stadig gymnastikforeningerne der topper listen, med svømmeforeningerne som de andenstørste foreninger. Fodboldforeningerne indtager fortsat tredjepladsen.

(Kilde: Danmarks Statistik – http://statistikbanken.dk/IDRAKT01).

Det forhold, at gymnastikforeningerne ikke har oplevet nogen markant ændring i antallet af medlemmer mellem 0-18 år, stemmer ikke overens med tendensen på landsplan, hvor der er set en vækst på 3 procent mod faldet på 1 procent i Slagelse Kommune.

Følger udviklingen for at imødekomme efterspørgslen

Hos Kids-world #zandguide, hvor forældre kan finde alt fra gymnastiktøj, børnesko og svømmeudstyr, følger man udviklingen tæt, da udviklingen allerede har haft en stor betydning for udvalget og valg af nye mærke til webshoppen.

»Vi følger naturligvis udviklingen tæt, da vi altid gerne vil være i stand til at imødekomme efterspørgslen på markedet og eventuelle ændringer,« siger Annette Lykke Nielsen og fortsætter:

»At der i Slagelse fortsat er en stor interesse i henholdsvis gymnastik, svømning og fodbold understøtter blot, at vi godt kan fortsætte med at kigge ind i markedet for tøj, sko og udstyr til sportsgrenene.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: Gorodenkoff / iStock). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.