Årets Kunst og Kirker afvikles efter planen

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Slagelse.News – Kunst og Kirker bliver afviklet som normalt, men kun med professionelle danske kunstnere. Der er åbningsceremoni fredag den 6. november i Sct. Mikkels Kirke, hvorpå der er udstillinger i 15 forskellige kirker lørdag og søndag.

Ingenting er som det plejer efter COVID-19 har sat sit tydelige præg på 2020. Udstillingen Kunst og Kirker, der i 2019 tiltrak mere end 6.000 gæster hen over en weekend, bliver dog afviklet efter planen.

Det sker i weekenden den 7.-8. november 2020, som indledes med en åbningsceremoni fredag den 6. november 2020 i Sct. Mikkels Kirke i Slagelse Midtby. Det skriver Destination Sjælland i en pressemeddelelse.

I år er der kun professionelle danske kunstnere

»Vi er naturligvis opmærksomme på COVID-19 og sørger for at følge myndighedernes retningslinjer. Heldigvis er vores arrangement fordelt på 15 forskellige kirker, så de besøgende er spredt godt ud i hele Slagelse Kommune,« forklarer Per Thuesen, der er formand for foreningen Kunst og Kirker.

Selv om Kunst og Kirker bliver afviklet som normalt, så er der alligevel lidt ændringer. Normalt byder udstillingen på professionelle kunstnere fra ind- og udland. I år er kunstnerne kun fra Danmark.

»Vi ved ikke, hvordan smittespredning og indrejse-muligheder ser ud i fremtiden, derfor har vi besluttet, at årets udstilling kun byder på professionelle danske kunstnere,« fortæller formanden.

Fire nye kirker deltager i Kunst og Kirker 2020

Kunst og Kirker byder i 2020 på udstillinger med 30 forskellige danske kunstnere, hvor omdrejningspunkterne som vanligt bliver malerier og skulpturer.

»Udstillingerne foregår i 15 forskellige kirker fordelt i Slagelse Kommune. I år er Boeslunde Kirke, Havrebjerg Valgmenighedskirke og Lundforlund Kirke nye udstillingssteder,« afslører Per Thuesen.

I Boeslunde kan gæsterne opleve kunstmaler Diana Blüthgen samt skulptørerne Ida Wieth og Robert Jakobsen, mens kunstmaler Tina Kolding og skulptør Svend Holst-Pedersen indtager Havrebjerg Valgmenighedskirke.

Sidst men ikke mindst er det kunstmaler Lars Bollerslev og skulptør Finn Borch, der udstiller i Lundforlund Kirke. Resten af programmet kan ses på kunstogkirker.dk samt i de trykte programmer, der blandt andet ligger til afhentning i de deltagende kirker.

Åbning i Sct. Mikkels Kirke i Slagelse Midtby

Sidste nye “gamle” kirke er Sct. Mikkels Kirke i Slagelse Midtby, hvor årets udgave af Kunst og Kirker skydes i gang med en åbningsceremoni. Det sker fredag den 6. november kl. 16.30-18.00, hvor der er gratis adgang, og alle er velkommen.

Som noget nyt udstilles der også i kirken hen over weekenden, hvor gæsterne kan opleve kunstmaler Ulla Lundsgart og skulptør Peter Hesk.

I forbindelse med åbningsceremonien vil der være tre taler, ligesom publikum kan opleve en koncert med Bel Canto Koret fra Slagelse.

»Under åbningsceremonien vil der ligeledes være udstillet et værk fra hver af de deltagende kunstnere, så man allerede fredag kan få en forsmag på de mange udstillinger, der kan opleves i løbet af weekenden,« slutter Per Thuesen.

Selve udstillingen i de 15 deltagende kirker foregår i weekenden 7.-8. november kl. 10.00-16.00. De udstillende kunstnere vil begge dage være til stede i de aktuelle kirker, og deres værker vil være til salg.

I nogle kirker vil der ud over den udstillede kunst også være mulighed for at høre sang og musik. I et antal kirker vil der om søndagen ligeledes være gudstjeneste.

Øverst: Tidligere udstillingen i Kunst og Kirker. (Foto: Destination Sjælland). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.