Skoleelever dyster om at cykle flest dage til skole

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – 701 elever fra Antvorskov Skole, Dalmose Skole, Hashøjskolen, Helms Skole, Hvilebjergskolen, Nymarkskolen og Vemmelev Skole er med i Cyklistforbundets børnemotionskampagne “Alle Børn Cykler”.

32 klasser med i alt 701 elever fra syv skoler i Slagelse Kommune er i år med i børnemotionskampagnen Alle Børn Cykler. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Opfordrer forældrene til at bakke op om dysten

Hverdagscykling gør en stor forskel for børns sundhed og trivsel. Derfor bakker Slagelse Kommune op om Cyklistforbundets børnemotionskampagne “Alle Børn Cykler”, der kører den 7.-20. september 2020 på skoler over hele landet med en samtidig forældreindsats.

Kampagnen indeholder guides til forældre, der vil hjælpe deres skolebørn til at blive sikre børnecyklister. Det forventes, at cirka 100.000 elever på landsplan deltager i årets kampagne.

Eleverne dyster om at cykle flest dage til skole og i fritiden. I år opfordres forældrene til at bakke op med en guide til, hvordan hele familien nemt kommer i sadlen og ud i Danmarks skønne natur – og muligheden for at vinde en cykelferie på Samsø.

Tag cyklen frem for bare at lade far eller mor køre

Cykling i hverdagen hjælper dit barn, lyder det fra Cyklistforbundet, der med kampagnen Alle Børn Cykler vil hjælpe børn til at cykle mere både i og uden for skoletiden.

Slagelse Kommune er blandt de i alt 36 samarbejdskommuner, der har valgt at gøre en særlig indsats for at støtte, at så mange klasser fra kommunens skoler som muligt cykler med.

Målinger og vurderinger foretaget af COWI gennem flere år slår fast, at kampagnen gør en forskel: Flere elever cykler i kampagneperioden, mange cykler mere end normalt, og flere holder også efterfølgende fast i cyklen.

»Vi er rigtig glade for at se så mange skoler har meldt sig til og støttet op om Alle Børn Cykler. Cykling er en færdighed, som man har glæde af hele livet,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S) og fortsætter:

»Børn skal lege og bevæge sig mindst 60 minutter om dagen, for aktive børn trives bedre og har lettere ved at lære, så der er mange gode grunde til at tage cyklen til skole eller fritidsaktiviteterne i stedet for, at mor og far kører. Det er derfor også vigtigt, at forældrene bakker op om at deres børn cykler. Det giver samtidig mulighed for, at hele familien kan få vind i håret og en aktiv oplevelse i fællesskab fremfor at sidde passivt i en bil.«

Syv skoler, 32 klasser og 701 elever her fra kommunen

I Slagelse Kommune er der indtil videre 32 klasser med i alt 701 elever fra syv skoler, der deltager i kampagnen. De syv skoler er Antvorskov Skole, Dalmose Skole, Hashøjskolen, Helms Skole, Hvilebjergskolen, Nymarkskolen og Vemmelev Skole.

Yderligere oplysninger kan fås hos idrætskonsulent i Slagelse Kommune Signe Vig Jensen på e-mail sigje@slagelse.dk eller telefon 23 29 21 56.

Årets hovedpræmie er mountainbikes i topkvalitet fra HF Christiansen af mærket Principia eller Centurion til alle elever i vinderklassen – og deres lærer.

Derudover kan eleverne og deres familie deltage i en særlig familiekonkurrence, hvor man kan vinde en cykelferie på Samsø.

Lærerne får adgang til en vifte af undervisningsmaterialer

Det forventes, at over 100.000 skolebørn på landsplan vil deltage i kampagnen, som Cyklistforbundet kører i samarbejde med Novo Nordisk og Jyske Bank.

Med kampagnen får lærerne adgang til en vifte af nye undervisningsmaterialer, der gør det nemt at arbejde seriøst i klassen med cyklen i centrum.

Eleverne kan for eksempel lave voxpop om cykelhjelm, prøve kræfter med cykelinnovation og give deres bud på, hvordan en cykelvenlig skole eller fremtidens cykelby skal se ud.

Kampagnen afsluttes med en lodtræning, hvor klasserne kan vinde alt fra cykler og cykellygter til klassefester og karameller. Derudover udnævnes Årets Børnecyklist.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Candid Shots / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.