Informationsmøde for ukrainske flygtninge

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Mødet er primært målrettet flygtninge fra Ukraine, men vi ved, at mange er indkvarteret privat, og værterne er også meget velkomne. Selvom, der er en ukrainsk tolk, så er det mange informationer, man får på sådan et møde, og hvis værterne deltager, kan de også være behjælpelig med at forklare det, som bliver fortalt på mødet,« lyder det fra kommunaldirektøren.

Slagelse Kommune inviterer flygtninge fra Ukraine til informationsmøde den 4. maj 2022. Her kan de få svar på alle deres spørgsmål og høre mere om blandt andet indkvartering, sprogundervisning og det danske arbejdsmarked. Det oplyser Slagelse Kommune i en meddelelse.

Information om hjælp og det danske arbejdsmarked

Antallet af flygtninge fra Ukraine, som kommer til Slagelse Kommune, stiger i de her dage, og det samme gør antallet af spørgsmål fra flygtningene. Det er baggrunden for, at Slagelse Kommune nu inviterer alle flygtninge sammen med deres værter til informationsmøde på Slagelse Bibliotek. Målet er at fortælle dem mere om blandt andet, hvad de kan forvente af hjælp fra kommunen, og hvordan det danske arbejdsmarked fungerer.

»Vi kan mærke, at der er et behov for viden. Når man er helt ny i Danmark, så har man helt naturligt mange spørgsmål. Derfor vil vi gerne fortælle dem om, hvad de kan forvente af os, og give dem mulighed for at stille spørgsmål. Og så er det også en mulighed for at møde andre fra Ukraine, som opholder sig i kommunen,« siger konstitueret kommunaldirektør Vini Lindhardt.

Slagelse Kommune har fået visiteret 66 flygtninge

Indtil videre har Slagelse Kommune fået visiteret 66 flygtninge fra Ukraine fra Udlændingestyrelsen. Det vil sige flygtninge, som har fået opholdstilladelse efter den nye særlov, og som Slagelse Kommune nu har ansvaret for at skaffe bolig til og integrere i det danske samfund.

Samtidig er der også mange ukrainske flygtninge, som bor i Slagelse Kommune, men som ikke har fået svar på deres ansøgning om opholdstilladelse. Begge grupper er velkomne og det samme er deres værter. På mødet vil der også være en tolk, som oversætter til ukrainsk.

»Mødet er primært målrettet flygtninge fra Ukraine, men vi ved, at mange er indkvarteret privat, og værterne er også meget velkomne. Selvom, der er en ukrainsk tolk, så er det mange informationer, man får på sådan et møde, og hvis værterne deltager, kan de også være behjælpelig med at forklare det, som bliver fortalt på mødet,« siger Vini Lindhardt.

Mødet finder sted onsdag den 4. maj 2022 kl. 15.30 til 17.30 i Store Sal på Slagelse Bibliotek. Flygtninge fra Ukraine og deres værter kan tilmelde sig ved at sende en mail til ukraine@slagelse.dk, hvor de oplyser, hvor mange de tilmelder, senest den 2. maj kl. 12.

Øverst: Genrefoto. (Foto: RyanKing999 / iStock). PM/roke

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.