Husk at blive testet for COVID-19

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Hvis du skal besøge en beboer i hjemmeplejen eller på et plejecenter, bør du få lavet en kviktest, så du kan bidrage med at forebygge smitte.

Regionens testkapacitet bliver ikke fuldt udnyttet i øjeblikket. Husk at blive testet inden besøg hos beboere på plejecentre eller andre borgere i risikogrupper. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Test før besøg hos borger i hjemmeplejen eller på plejecenter

Hvis du skal besøge en beboer i hjemmeplejen eller på et plejecenter, bør du få lavet en kviktest på et testcenter forinden. På den måde kan du bidrage med at forebygge smitte.

Regeringen opfordrede på deres pressemøde i starten af januar alle til at lade sig teste oftere for COVID-19 – også selvom du ikke har symptomer.

»Smittekæderne skal brydes, det er derfor vigtigt, at vi holder fast og kæmper sammen og husker at blive testet. På den måde kan vi forhåbentlig undgå at sprede smitten, så vi når at få vaccineret vores sårbare borgere,« siger Unnie Oldenburg (S), der erfungerende formand for Forebyggelses- og Seniorudvalget.

Stadig ledig kapacitet på regionens testcentre og hos Falck

Region Sjælland oplyser, at testcentrene i Region Sjælland i øjeblikket har mange ledige tider, så du kan komme hurtigt til og blive testet.

Kapaciteten er til stede, og vi hjælper hinanden med at holde styr på smitten, hvis vi bliver testet, påminder kommunen.

Det er gratis at blive testet, og i Slagelse Kommune kan du blive testet for COVID-19 ved Slagelse Sygehus. Kviktest foregår hos Falck og er også gratis. Du kan blive testet ved Søndermarkshallen i Slagelse.

Husk at overholde restriktionerne, selvom du er testet

»Selvom du har en frisk, negativ COVID-19-test, når du besøger dit familiemedlem, så er det vigtigt at understrege, at du stadig skal overholde alle gældende retningslinjer vedrørende hygiejne og afstand under besøget. Sådan passer vi bedst på hinanden,« siger Charlotte Kaaber, der er centerchef for Sundhed og Ældre.

Det vil sige, at du blandt andet stadig skal huske at spritte hænder og holde minimum 2 meters afstand mellem personer.

Begynder på at lynteste ansatte i skoler og dagtilbud

I Slagelse Kommune er der blevet organiseret kviktest af personale i skoler, dagtilbud og for specialtilbud.

Det er områder, hvor medarbejderne møder ind og har fysisk kontakt med mange mennesker i løbet af en arbejdsdag. Derfor prioriteres disse områder særligt.

Testene påbegyndes i næste uge, hvor de respektive arbejdspladser får besøg af en mobil testvogn, hvor de kan få udført kviktest for COVID-19.

Der arbejdes i øjeblikket på at lægge en strategi for den fremadrettede indsats for at teste personalet i Slagelse Kommune.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.