Hurtigere penge til lokale projekter på Sjælland

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – »Midlerne til de lokale aktionsgrupper skal ikke sande til i sagsbehandling. Dem skal vi i stedet have ud at virke til gavn for udviklingen og væksten i landdistrikterne,« siger erhvervsministeren.

Erhvervsstyrelsen har nedsat en task force, der skal nedbringe sagsbehandlingstiden for LAG-sager (lokale aktionsgrupper, red.). Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Sagsbehandlingstid skal ned fra 103 til 60 dage

Målet er, at sagsbehandlingstiden på udbetalingssager går fra i gennemsnit 103 arbejdsdage til maksimalt 60 arbejdsdage allerede fra den 31. juli 2020.

»Midlerne til de lokale aktionsgrupper skal ikke sande til i sagsbehandling. Dem skal vi i stedet have ud at virke til gavn for udviklingen og væksten i landdistrikterne. Derfor har Erhvervsstyrelsen nedsat en task force, der skal sænke sagsbehandlingstiden, så vi får den ned på maksimalt 60 arbejdsdage,« siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) og fortsætter:

»Det er ikke holdbart, at foreninger, frivillige ildsjæle og for eksempel iværksættere skal vente næsten et år på, at deres sag bliver behandlet, så de kan få deres LAG-midler udbetalt.«

Forslag om straksudbetaling af LAG-midlerne

Erhvervsstyrelsen har allerede gennemført tiltag for at nedbringe sagsbehandlingstiderne for LAG-sager. I sidste halvdel af 2019 blev der ansat flere sagsbehandlere til området.

Nu sætter Erhvervsstyrelsen yderligere ind med en task force, der skal få nedbragt sagsbehandlingstiderne.

Initiativet suppleres af forslaget om straksudbetaling af LAG-midler, som blev offentliggjort den 29. maj 2020. Straksudbetaling vil sikre, at virksomheder og foreninger hurtigt får pengene, der er brugt på deres projekter, tilbage i kassen.

Forslag om straksudbetaling af LAG-midler skal vedtages i Folketingets Finansudvalg, før initiativet kan blive sat i gang.

Øverst: Erhvervsminister Simon Kollerup (S). (Foto: Steen Brogaard / Folketinget). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.