Hele kommunen sætter fokus på bevægelse

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Der er åbent hus-arrangementer for alle aldersgrupper rundt om i Slagelse Kommune i uge 41. Alle arrangementer kan ses på danmarksmotionsuge.dk, som løbende opdateres med flere arrangementer. Her står også tid, sted og om den enkelte aktivitet kræver tilmelding.

I uge 41, fra 10. oktober til 16. oktober 2022, er der fokus på fællesskab og mangfoldighed i hele landet til Danmarks Motionsuge, som er en ny fest for motion og fællesskaber. Også i Slagelse Kommune åbner en lang række klubber, aktivitetscentre, foreninger og private arrangører dørene og inviterer alle interesserede til at prøve noget nyt – helt gratis. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Vil gerne inspirere flere til at dyrke motion

Rundt om i foreningerne i Slagelse Kommune er man altid velkommen til at komme og prøve forskellige aktiviteter. Men i uge 41 er der ekstra god mulighed for at prøve aktiviteter og få bevæget sig. Her har en lang række klubber, aktivitetscentre, foreninger med videre planlagt aktiviteter lige fra linedance og yoga til fodbold, golf og badminton til inline-skating og krolf. Det giver mulighed for, at alle kan afprøve og få kendskab til en ny idræt og til de lokale idræts- og motionstilbud.

»Vi har rigtig mange klubber, foreninger med videre, som tilbyder en lang række aktiviteter, så der er gode muligheder for at være i bevægelse, uanset om man er en familie, barn, ung, voksen eller senior. Men vi vil gerne have endnu flere til at opleve glæden ved bevægelse og ved at have et aktivt liv. Derfor bakker vi op om Danmarks Motionsuge, så vi kan inspirere flere til at dyrke motion og måske prøve en helt ny idrætsgren,« siger Troels Brandt (RV), der er formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget.

Fokus på både motion og fællesskaber

Der er åbent hus-arrangementer for alle aldersgrupper rundt om i kommunen i uge 41. Alle arrangementer kan ses på danmarksmotionsuge.dk, som løbende opdateres med flere arrangementer. Her står også tid, sted og om den enkelte aktivitet kræver tilmelding. Skolernes Motionsdag og Arbejdspladsernes motionsuge er også en del af Danmarks Motionsuge. Derfor har Slagelse Kommune også planlagt et motionsevent for ansatte, som afholdes uden for arbejdstiden.

»Vi er rigtig glade for, at Slagelse Kommune og de lokale klubber, aktivitetscentre, foreninger og private arrangører bakker op om Danmarks Motionsuge. Sammen kan vi sætte fokus på, hvordan motion og fællesskab styrker både vores fysiske, sociale og mentale trivsel,« siger Ricco Victor, som er leder af Danmarks Motionsuge.

Stadig plads til flere aktiviteter i uge 41

Mange foreninger er allerede klar med arrangementer i løbet af uge 41, hvor de holder åbent hus, så der mulighed for at prøve kræfter med både kendte og ukendte sportsgrene. Men der er stadig plads til flere arrangementer, som foreninger, borgergruppe eller privatpersoner kan oprette på den fælles platform danmarksmotionsuge.dk. Som arrangør kan man også finde og benytte PR-materialet på Danmarks Motionsuge-hjemmeside til at formidle ud om aktiviteterne man afholder i motionsugen.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.