Har du styr på dit barns cykellygter og reflekser?

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Kan bilisterne se dit barn i trafikken om morgenen og om eftermiddagen? Cykellygterne skal kunne ses på 300 meters afstand, og der skal også være reflekser.

“Måske er det tid at tjekke, om batterierne skal skiftes i dit barns cykellygter, så bilerne ser dit barn i tide her i de mørke morgentimer? Og dinglelygter, der hænger i en elastik og lyser nedad, duer ikke. Cykellygterne skal kunne ses på 300 meters afstand,” oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

“Lys på med Ludvig” er navnet på Cyklistforbundets lygtekampagne. Lys på med Ludvig er for alle 4. klasser i hele landet. Kampagnen skal bidrage til at øge børns synlighed og sikkerhed i trafikken ved at sætte fokus på cykellygter og reflekser. Men det handler også om børn før og efter 4. klasse.

Alt for mange børn (og voksne) cykler uden lys på vej gennem vintermørket til skole og arbejde. Faktisk glemmer omkring hver sjette cykellygterne. Og de færreste børn ved, hvor svært bilister har ved at se en mørk cyklist. Dertil kommer reflekserne.

En cykel skal som minimum være udstyret med følgede reflekser:

  • En hvid refleks, der er synlig forfra.
  • En rød refleks, der er synlig bagfra.
  • To gule reflekser, der bevæger sig, når cyklen kører, og som er synlige bagfra – de sidder typisk i pedalerne.
  • To hjulreflekser: Det kan være en gul refleks i hvert hjul, der er synlig fra siderne, eller det kan være hvide reflekterende dæk eller fælgsider.

Få det fulde overblik over, hvad loven siger om både lygter og reflekser for almindelige tohjulede cykler på Lys på med Ludvig.

Foto: Mikkel Østergaard / Cyklistforbundet

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.