Grov svindel med COVID-19-hjælpepakker

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Slagelsedirektør er varetægtsfængslet indtil den 3. juni for at have svindlet for over 600.000 kroner med COVID-19-hjælpepakker.

En 20-årig mandlig direktør for en direktør for en virksomhed i Slagelse blev fremstillet i i grundlovsforhør i retten i Næstved i går tirsdag.

Han er sigtet for grov, økonomisk kriminalitet ved at have svindlet med COVID-19-hjælpepakker. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Kriselovgivningen giver mulighed for firedobbelt straf

Manden er direktør for en virksomhed, der er beliggende i politikredsen. TV 2 Øst skriver, at der er tale om en virksomhed i Slagelse.

Efter en intensiv efterforskning blev han anholdt tirsdag morgen og sigtet for svig af særlig grov karakter med offentlige midler.

Politiet vurderer, at han har udnyttet de midlertidige løn- og omsætningskompensationsordninger og derved svindlet for over 600.000 kroner.

»Samfundet ser fortsat med stor alvor på sager om økonomisk kriminalitet mod staten under COVID-19-krisen,« siger politiinspektør Kim Kliver og fortsætter:

»Politiets intensive efterforskning med anholdelse, ransagninger og fremstilling i retten afspejler også sagens alvor og den prioritering, vi som samfund må have over for denne type kriminalitet. Konkret er den anholdte sigtet for forhold, som under den midlertidige kriselovgivning kan give firedobbelt straf.«

Anklagemyndigheden anmodede om, at retsmødet blev afholdt for lukkede døre. TV 2 Øst skriver, at manden blev varetægtsfængslet indtil den 3. juni. Manden nægter sig skyldig.

Øverst: Genrefoto. (Daniel B Photos / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.