Gebisser, underbukser, kondomer og tamponer

Slagelse.News – Hvad har gebisser, patronhylstre, underbukser, kondomer, mobiltelefoner og tamponer til fælles?

Hvad har gebisser, patronhylstre, underbukser, kondomer, mobiltelefoner og tamponer til fælles? Svaret er, at ingen af delene hører til i toilettet. Det skriver SK Forsyning i en meddelelse.

Anstændige toiletforhold er ikke et problem

Den 19. november 2023 markerede SK Forsyning FN-mærkedagen, Verdens Toiletdag. Dagen blev markeret verden over og bidrager til at sætte fokus på de godt 2,4 milliarder mennesker, der lever uden adgang til rent vand og anstændige toiletforhold.

I Danmark er adgangen til rent vand og anstændige toiletforhold ikke et udbredt problem, og internationalt modtager vi stor anerkendelse for at være blandt de bedste lande i verden til at transportere, rense og genanvende spildevand og efterladenskaber fra toilettet.

55.000 kilo affald ruger ud i toilettet om året

Vi kæmper i Danmark med et andet stort problem, skriver SK Forsyning, nemlig at alt for mange benytter toilettet som en skraldespand for bind, tamponer, engangsvaskeklude, kondomer, vatpinde og andet mindre husaffald. Alene i Slagelse Kommune skylles i omegnen af 55.000 kilo affald ud i toilettet om året.

Afløbet er ikke nogen magisk portal, hvor ting bare forsvinder ud i den blå luft. Konsekvenserne ved de mange ton affald i kloakkerne er, at det risikerer at ødelægge både pumper og kloakrør samt at koste dyrt for både miljøet og lokalsamfundet, der står med regningen og udfordringerne, når ødelagte kloakrør medfører oversvømmelser, og omkostningerne til reparationerne skal dækkes.

Sådan ser en pumpe ud, når man skyller klude med videre ud i toilettet. (Foto: SK Forsyning).

Øverst: Pressefoto. (Foto: SK Forsyning). NM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/13bq