Gardasil-9 er den nye HPV-vaccine til piger på 12 år

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 7 år siden.

Gardasil®9 bliver den nye HPV-vaccine til piger på 12 år, som dækker flere HPV-typer. Den nye vaccine beskytter mod 90 % af de typer af HPV, der giver livmoderhalskræft. Forventet programstart er den 1. november 2017, men piger skal ikke udskyde vaccination, hvis de bliver 12 år før november.

Statens Serum Institut har afsluttet et udbud om en ny vaccine, og vinderen bliver Gardasil-9, som er en såkaldt ni-valent type. Piger, som ikke er færdigvaccineret med den tidligere fire-valente Gardasil-vaccine, skal erstatte den eller de manglende doser med Gardasil-9. Det oplyser Statens Serum Institut.

Unge kvinder, som er startet med Cervarix®, skal derimod gennemføre hele vaccinationsprogrammet med Cervarix. Cervarix er en såkaldt 2-valent HPV-vaccine, som beskytter mod HPV-16 og HPV-18, som udgør 70 % af tilfældene med livmoderhalskræft.

Deadline for udbuddet på HPV-vaccine de næste fire år udløb den 25. august, og vinderen blev Gardasil-9 fra MSD. Sanofi Pasteur MSD er et europæisk joint-venture mellem Sanofi Pasteur og Merck (der er kendt som MSD i Europa). Sanofi Pasteur MSD er det eneste europæiske medicinalfirma, der udelukkende beskæftiger sig med distribution af vacciner, herunder med Gardasil®9.

Foto: Sanofi Pasteur MSD

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *