SOSU’er i Slagelse Kommune har en måneds sygefravær om året

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 7 år siden.

De ansatte i Slagelse Kommune slår Danmarksrekord i sygefravær blandt alle kommunalt ansatte i hele landet. Faktisk er kommunens omkring 7.000 ansatte syge hele 14,3 dage om året. SOSU’er i kommunen topper ligefrem med 22,3 sygedage. Det er omkring en måned om året, hvis weekenderne tælles med.

Det er med andre ord de mange SOSU’ere i Slagelse Kommune, som er med til at give kommunen Danmarksrekord i sygefravær. Det gennemsnitlige sygefravær for kommunalt ansatte SOSU’er på landsplan ligger lige under 16 sygedage, men det er helt oppe på 22,3 i Slagelse. Det viser tal fra VIVE.

“Det er en utrolig ærgerlig statistik. Derfor har vi også valgt at lægge et stort fokus på vores sygefraværsstatistik”, fortæller HR-chef i Slagelse Kommune, Danni Wulff, til TV East. Blomstergårdens SOSU’er har det laveste sygefravær i Slagelse Kommune.

Sygefraværet er opgjort i dagsværk pr. medarbejder. Det vil sige sygefravær i antal sygedage, hvor for eksempel weekender ikke tæller med, hvis det er en normalt fridag. Det skriver VIVE.

Opgørelsen er lavet for de otte TV 2-regioner som optakt til kommunalvalget den 21. november 2017. Tallene, som er fra 2016, er baseret på egen sydom og arbejdsskade, men ikke barsel, og der er tale om medarbejdere i ordinært arbejde. Det oplyser Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVA).

Foto: Gokhan Okur / Freeimages.com

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *