Formand bliver direktør i NK og Envafors

Artiklen er opdateret for 3 uger siden.

Slagelse.News — Byrådsmedlem Anders Gjesing (S) i Næstved og bestyrelsesformand for NK-Forsyning og Envafors bliver direktør i NK-Forsyning, NK-Vand, NK-Spildevand og NKE-Elnet samt Envafors, som NK-Forsyning ejer sammen med SK Forsyning.

Den 1. juni 2024 tiltræder Anders Gjesing (S) som ny administrerende direktør for NK-Forsyning A/S og datterselskaberne NK-Vand A/S, NK-Spildevand A/S og NKE-Elnet A/S samt som direktør i det fælles forsyningsserviceselskab Envafors A/S, som NK-Forsyning ejer sammen med SK Forsyning. Det skriver forsyningskoncernen i en pressemeddelelse.

Utraditionelt at vælge bestyrelsesformanden

Næstformand for NK-Forsyning A/S, Lars Erik Clausen, der også var formand for ansættelsesudvalget, er glad for ansættelsen og for den store interesse, der har været fra et stort felt af kompetente ansøgere.

»Med Anders får vi en virkelig kompetent direktør med stærke kompetencer på en række af de områder, hvor vi som forsyningsvirksomhed bliver mødt med stadig højere krav fra vores omverden. Samtidig får vi et menneske, der brænder for at være med til at skabe en god arbejdsplads med gode rammer for vores dygtige medarbejdere – så vi også fremadrettet kan levere forsyningsydelser effektivt og sikkert – og med et fokus på at bidrage til den bæredygtige omstilling,« siger Lars Erik Clausen og fortsætter:

»Det er jo lidt utraditionelt, at valget falder på bestyrelsesformanden. Men gennem rekrutteringsprocessen, hvor et eksternt rekrutteringsfirma har bistået med processen, tests og evalueringen af kandidaterne, er både ansættelsesudvalget og bestyrelsen blevet bestyrket i, at Anders var dén i det stærke kandidatfelt, der bedst levede op til den kompetenceprofil, som vi efterspurgte til stillingen. Og så skal det jo ikke lægge ham til last, at han kender selskaberne fra en anden rolle.«

Byrådsmedlem i Næstved for Socialdemokratiet

Anders Gjesing er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og executive MBA fra CBS og har senest taget efteruddannelse i bestyrelsesarbejde ved CBS, i ledelse af bæredygtig forretningsudvikling ved University of Cambridge og ledelse af cybersikkerhed ved Harvard University.

De seneste år har han beskæftiget sig professionelt med bestyrelsesarbejde som bestyrelsesformand og bestyrelsesmedlem i flere virksomheder og organisationer – og før det i ledende stillinger i Get Visual og Dansk Metal og som fagleder i Danske Bank og PBS.

Anders Gjesing har siden 2022 været byrådsmedlem i Næstved Kommune for Socialdemokratiet samt bestyrelsesformand for NK-Forsyning og Envafors. I forbindelse med tiltrædelsen udtræder han af Næstved Byråd og træder tilbage fra en række bestyrelsesposter. Han fratræder også som bestyrelsesformand for NK-Forsyning og Envafors.

Øverst: Anders Gjesing. (Foto: NK-Forsyning). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/dp1c