Borgerne skal kunne stille spørgsmål til byrådet

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Byrådet skal tage stilling til en initiativsag om, hvorvidt borgere, som ikke selv kan møde op til byrådsmøder, skal kunne stille spørgsmål skriftligt eller via elektroniske medier.

Byrådsmedlem Stén Knuth (V) ønsker, at byrådet tager stilling til øgede muligheder for borgerne til at stille spørgsmål til byrådet. Derfor har han stillet et forslag om øget åbenhed, som skal behandles på byrådsmødet på mandag.

Flere borgergrupper har svært ved at komme til orde

»Jeg har lavet et forslag til vores byråd. Det skal være lettere at komme i kontakt med os folkevalgte, det skal være lettere både at forstå og følge med i byrådsbeslutninger, og det skal være lettere at stille spørgsmål. Vi skal kort sagt tale til, vi skal se og vi skal vide,« skriver byrådsmedlem Stén Knuth på Facebook.

Venstre angiver, at det er en demokratisk udfordring, at flere borgergrupper såsom handicappede og socialt udsatte har svært ved at komme til orde, eller har så svære udfordringer, at de ikke har “en stemme” i forhold til de debatter og beslutninger, der foretages i byrådet.

Derfor ønsker Venstre øget åbenhed og gennemsigtighed, herunder øget mulighed for adgangen til at kunne stille spørgsmål til byrådet, både til de sager, som er på dagsorden, og de sager, som optager borgerne. Det fremgår af dagsordenen til byrådsmødet.

Komme til orde skriftligt eller via elektroniske medier

Venstre angiver to muligheder i forslaget:

  • At kunne bruge nyeste teknologi i vores bestræbelser på at give alle borgere mulighed for via de elektroniske medier at komme til orde. Her kunne det være via online Facebook, eller via tv-skærme hvor borgeren direkte fra sit hjem kan stille spørgsmål til byrådet, samt få et første svar på sin henvendelse.
  • At muligheden for at borgere med skriftlige spørgsmål stillet byrådet 14 dage før byrådsmøde, kan få læst deres spørgsmål og svar op i byrådssalen på dagen for byrådsmødet, hvis de selv er til stede, og hvis de ønsker det. Spørgsmål og svar offentliggøres på kommunens hjemmeside.

I min tid som borgmester for Slagelse Kommune brugte jeg meget tid på at snakke med borgere, erhverv og ikke mindst…

Slået op af Stén Knuth i Torsdag den 21. marts 2019

Byrådsmedlem Stén Knuth indstiller, at sagen oversendes til behandling i økonomiudvalg, og siden til godkendelse i byrådet.

Øverst: Genrefoto. (Foto: RyanKing999 / iStock). RK.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.