Boeslunde Lokalråd løb med Årets Landdistriktsindsats 2019

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Dommerkomiteen lagde vægt på lokalrådets evne til at involvere mange forskellige aktører.

I går blev Boeslunde Lokalråd hædret med Årets Landdistriktsindsats 2019 (landdistriktsprisen) for sit mangeårige arbejde med at gøre Boeslunde til et godt sted at bo. Det skriver Slagelse Kommune på Facebook.

Fokus på lokalrådets evne til at involvere forskellige aktører

Afsløringen skete på årets Landdistriktskonference, som blev afholdt på Gerlev Idrætshøjskole i går tirsdag.

Dommerkomiteen lagde vægt på lokalrådets evne til at involvere mange forskellige aktører.

Samtidig var dommerkomiteen imponeret med de mange faciliteter, som lokalrådet har skabt i Boeslunde såsom bålhytte, shelter, skaterbane og udefitnessområde.

»Der var otte nominerede til prisen i år, og de var alle kvalificerede til at vinde,« skriver kommunen og fortsætter:

»Tak til alle jer, som gør en forskel i vores landdistrikter!«

De syv øvrige nominerede var Dalmosegruppen, Omø Traktorbus, Agersø Værft, Musik ved Havnen (Galleri Stalden, Bisserup), Stigsnæs Kystbatteri, Tårnborg eSport og Kunst og Kirker.

Budget for bålhytte og shelterplads endte på 150.000 kroner

Boeslunde Lokalråd var nomineret for opførelsen af en bålhytte og en shelterplads samt udarbejdelsen af en Lokal Udviklings Plan (LUP).

Lokalrådet havde i forbindelse med “Borgerne Bestemmer” stillet et forslag om opførelse af en bålhytte som et nyt samlingssted i Boeslunde.

“Borgerne Bestemmer” giver borgerne i udvalgte lokalområder mulighed for at præge deres lokalområde. Med en pose penge fra Slagelse Kommune får borgerne mulighed for at føre de idéer, som de udvikler og stemmer på, ud i livet.

Forslaget om en bålhytte fik ikke flest stemmer, men kom ind på en andenplads, og forslaget blev tildelt 15.000 kroner.

Herefter lagde Boeslunde Lokalråd selv 15.000 kroner i projektet og søgte yderligere midler fra andre aktører. Dette resulterede i støtte fra Boeslundes øvrige foreningsliv, KVIK-puljen og Landdistriktspuljen fra Slagelse Kommune samt Friluftsrådet, så det samlede budget endte på 150.000 kroner.

Boeslunde Lokalråd stod selv for opførelsen af faciliteterne i et tæt samarbejde med blandt andet medlemmerne af ”Mænds mødested” i Boeslunde samt andre frivillige kræfter. Resultatet er en flot bålhytte, et muldtoilet samt et femsmands shelter i Boeslunde.

Igangsætning og udarbejdelsen af en Lokal Udviklings Plan

Sideløbende med Borgerne Bestemmer og bålhytteprojektet har Boeslunde Lokalråd også været en aktiv del af igangsætning og udarbejdelsen af en Lokal Udviklings Plan (LUP) for Boeslunde og omegn.

Sammen med andre frivillige interesserede fra Boeslunde samt Slagelse Kommune havde Boeslunde Lokalråd arbejdet i 2½ år med LUP’en for at finde frem til en plan og en vision for Boeslundes fremtid. Den blev præsenteret ved indvielsen af bålhytten.

Boeslunde Lokalråd vinder årets landdistriktspris🏆🥇👏 Stort tillykke👏🙂 I går blev de hædret for deres mangeårige arbejde…

Slået op af Slagelse KommuneOnsdag den 27. november 2019

Øverst: Årets Landdistriktsindsats 2019. (Foto: Facebook / Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.