300.000 kroner skal skabe liv i forsamlingshusene

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Slagelse.News – Kultur- og Fritidsudvalget vil have mere liv i forsamlingshusene. Derfor har udvalget afsat 300.000 kroner, som skal være med til at trække foredragsholdere og musikere til.

Musik og foredrag skal være med til at gøre forsamlingshusene til kulturelle samlingssteder. Det mener Kultur- og Fritidsudvalget, som har bevilliget penge til projektet “Liv i forsamlingshusene”.

Kommunen skal hjælpe med at finde kulturaktiviteter

Det betyder, at Slagelse Kommune både hjælper med at finde relevante kulturaktiviteter og samtidig betaler halvdelen af udgifterne til arrangementerne. På den måde begrænses den økonomiske risiko, som forsamlingshusene løber, når de arrangerer kulturaktiviteter.

»Jeg er glad for, at hele udvalget var enige om at støtte projektet. Vores forsamlingshuse er hjørnestenen i vores lokalsamfund. De er med til at skabe liv og gøre det til gode steder at bo. Det vil vi gerne støtte,« siger næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget Britta Huntley (S).

Håber at kunne være med til at støtte de lokale ildsjæle

“Liv i forsamlingshusene” er inspireret af Kalundborg Kommune, som har haft gode erfaringer med et lignende projekt. Det var allerede på den politiske dagsorden i 2017, men det måtte opgives, fordi udvalget ikke kunne finde penge til det på daværende tidspunkt.

Nu har udvalget afsat 300.000 kroner til sæsonen 2019/2020, som finansieres af udvalgets midler til udvikling. Projektet skal evalueres i 2020, hvor der etableres en dialog mellem udvalget og forsamlingshusene.

»Jeg håber, at vi kan være med til at støtte de lokale ildsjæle, så det bliver lettere for dem at arrangere kulturaktiviteter. I første omgang er vi enige om, at vi prøver det af og evaluerer projektet, men vi har allerede stort fokus på landdistrikterne, og jeg forventer, at det her vil booste landdistrikterne endnu mere,« siger Troels Brandt (RV), medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

Der er 24 forsamlingshuse i Slagelse Kommune, og de ejes hovedsageligt af foreninger og drives enten som nøglehuse eller med forpagter.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Rawpixel / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.