Købsaftale med Flakkebjerg Friskole

Artiklen er opdateret for 12 måneder siden.

Slagelse.News – »Opbakningen og den store støtte vi allerede har fået fra både borgere og det lokale erhvervsliv understreger sammenholdet og viljen til at udvikle og understøtte vores lokalområde som et godt sted at bo, hvor vi tror på en fremtid med bosætning af unge børnefamilier,« lyder det fra bestyrelsen.

Vi har netop sammen med bestyrelsen for Flakkebjerg Friskole underskrevet en købsaftale på Flakkebjerg Skoles bygninger og dele af grunden tæt på skolen. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Understøtter den lokale udvikling

Slagelse Kommune har netop sammen med bestyrelsen for Flakkebjerg Friskole underskrevet en købsaftale på Flakkebjerg Skoles bygninger og dele af grunden tæt på skolen, så en ny friskole kan starte til skoleåret 2023/2024.

De fine røde bygninger centralt i Flakkebjerg kommer ikke til at stå tomme hen, men vil fra 13. august igen blive fyldt med elever og medarbejdere. En bestyrelse og arbejdsgruppe har dannet Flakkebjerg Friskole, som netop sammen med borgmester Knud Vincents (V) har underskrevet en købsaftale på skolens bygninger og dele af grunden tæt på skolen.

Bestyrelsen og arbejdsgruppen, som består af lokale ildsjæle, har længe arbejdet på at overtage bygningerne, så der fortsat kan være en skole i nærmiljøet og for at understøtte den lokale udvikling i området.

God dialog gennem hele forløbet

»Vi skal som kommune sikre så gode folkeskoler i hele vores kommune, som overhovedet muligt inden for de økonomiske rammer vi har. Det bestræber vi os på, samtidig med at vi gerne vil give gode rammer for dem, som ønsker at arbejde med friskole. Vi har haft en rigtig god dialog med bestyrelsen for Flakkebjerg Friskole gennem hele forløbet, og jeg er glad for, at vi nu står med en underskrevet købsaftale, så Flakkebjerg Friskole kan starte op,« siger borgmester Knud Vincents.

Også i bestyrelsen for Flakkebjerg Friskole er man glade for, at købsaftalen nu er faldet på plads.

Understreger sammenhold og vilje til lokalområdet

»Vi nærmer os med hastige skridt skolestart, og vi glæder os meget til at byde elever, forældre og medarbejdere velkommen til 1. skoledag på Flakkebjerg Friskole, hvor vi lige nu er i gang med at ansætte personale,« siger Anna Fjordside, der er formand for bestyrelsen, og fortsætter:

»Med en underskrevet købsaftale i hånden glæder vi os til at rykke ind i de velkendte bygninger, hvor vi sammen skal skabe en helt ny skole med fokus på fællesskab, trivsel, motivation og kreative læringsmiljøer til glæde for både børn, forældre og medarbejdere og for hele lokalområdet. Opbakningen og den store støtte vi allerede har fået fra både borgere og det lokale erhvervsliv understreger sammenholdet og viljen til at udvikle og understøtte vores lokalområde som et godt sted at bo, hvor vi tror på en fremtid med bosætning af unge børnefamilier.«

Flakkebjerg Friskole har købt de eksisterende skolebygninger, skolegård og et mindre areal tæt ved skolen for 4,2 millioner kroner. Købesummen betales dels med en kontant betaling på 1,5 millioner kroner, og dels ved udstedelse af et sælgerpantebrev på 2,7 millioner kroner med en løbetid på 15 år og med en rente på 5 procent. Et større grønt areal inklusive friluftsteater og boldbane ejes og vedligeholdes fortsat af Slagelse Kommune, så det er offentligt tilgængeligt for alle herunder borgere og foreninger med videre.

Øverst: Borgmester Knud Vincents (V) og bestyrelse for Flakkebjerg Friskole. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.