Aprilsnar: Byrådsmedlemmer får nu betalt spisepause

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Økonomiudvalget i Slagelse Byråd har indført betalt spisepause for byrådsmedlemmer, der deltager i byrådsmøder. Det sker i forlængelse af Altingets omtale af et dramatisk byrådsmøde.

Det nyvalgte Økonomiudvalg i Slagelse har afholdt sit første møde i slutningen af denne uge. Her blev det besluttet, at byrådsmedlemmerne skal have betalt spisepause fremadrettet, fordi de står til rådighed under byrådsmøderne.

[d12-stats title=”Redaktionen oplyser”]Denne artikel var naturligvis en aprilsnar.[/d12-stats]

En stedfortræder modtager lidt over 400 kroner i diæt for at deltage i et byrådsmøde, jf. § 4, stk. 2 Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv. Et byrådsmedlem modtager derimod ikke diæter.

Det betyder, at byrådsmedlemmer må forlade et byrådsmøde i pausen, således som det skete i Slagelse. Det skriver chefredaktøren for Altinget, Jakob Nielsen, på Twitter. Det fremgår samtidig af kommentarsporet, at det er uklart, hvem der finansierer mellemmåltiderne.

Det fik Alternativets nyvalgte medlem af Økonomiudvalget til at foreslå, at byrådsmedlemmer fremover skal have betalt spisepause. Forslaget blev vedtaget med 5-4 efter en drøftelse, hvor Venstres yngste byrådsmedlem redegjorde for antallet af byrådsmøder uden pauseproblemer.

Det har ikke været muligt at få en udtalelse fra Økonomiudvalget. Det har heller ikke været muligt at få en udtalelse fra KL’s Diæt- og Vederlagsudvalg, inden redaktionen lukkede den 1. april. Dertil kommer, at borgmesteren blev i tvivl om, hvilken del af e-mailen han skulle svare på.

Derfor har vi spurgt Fællesforbundet af Byrådsmedlemmer, om deres holdning til sagen:

»Vi er glade for, at Slagelse har fundet en løsning på de tunge byrådsmøder, hvor byrådsmedlemmer kan komme i klemme i medierne, når de forlader deres plads. Fremover skal de stå rådighed under hele byrådsmødet, men så får de også betalt spisepause,« udtaler formanden for Fællesforbundet af Byrådsmedlemmer, Dennis Kristensen.

[d12-stats title=”Redaktionen oplyser”]Denne artikel var naturligvis en aprilsnar.[/d12-stats]


Genrefoto: Clint Rankin / Freeimages

 

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.