Slagelse i front med fremtidens almene ældreboliger

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse News (Slagelse Media)Antallet af ældre borgere stiger betragteligt frem til år 2057. Det medfører et øget behov for almene ældreboliger. Slagelse Kommune er i front med byggeri, men spørgsmålet er, om det er nok.

I år 2057 vil antallet af borgere over 80 år være steget med 250 procent i Danmark. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Det vil skabe et større og større behov for almene boliger til ældre borgere.

I Slagelse Kommune er der skabt et mindre bolig-boom, for kommunen ligger som én af de højeste på listen over kommuner, der har bygget flest almene ældreboliger i Region Sjælland siden 2010. Det oplyser Moneybanker.dk.

Længere levetid og nye behov øger behovet for boliger

Når vi har givet vores bidrag til arbejdsmarkedet og det fælles samfund, træder vi ind i en ny livsfase. I pensionistalderen finder mange ekstra tid til at realisere sig selv – de rejser og dyrker kultur og hobbyer som aldrig før. Og sådan fortsætter det i mange år, selv på den anden side af de 80 år.

Vi lever længere end nogensinde før – og det vil vi fortsætte med at gøre, for i 2057 vil der være 2,5 gange så mange ældre danskere som i dag. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Det betyder også, at der vil være et større behov for almene ældreboliger i fremtiden.

Mellem 2010 og 2018 er der bygget i alt 318 nye almene ældreboliger i Slagelse Kommune, og de kan være med til at dække noget af det stigende boligbehov i fremtiden. Det oplyser Moneybanker.dk på baggrund af tal fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

»Den stigende gennemsnitsalder i Danmark betyder, at vi kan fortsætte med at leve det gode liv i mange år efter, vi er gået på pension. Men det stiller også krav til udbuddet af almene ældreboliger, da mange danskere flytter i lejebolig, når de ikke længere er i stand til at vedligeholde parcelhus og have. Og dér er de almennyttige lejeboliger nu engang de mest eftertragtede, fordi de er billigere end boliger på det private marked,« udtaler Mads Burla Hvidberg, administrerende direktør hos Moneybanker.dk.

Fremtiden tæller nu og derfor skal der bygges

Der er en god grund til at have fokus på fremtidens boligbehov hos den ældre generation allerede nu. Den høje efterspørgsel på almene ældreboliger er årsag til, at de almene boligorganisationer har svært ved at følge med, og sådan som boligmarkedet ser ud lige nu, har de ældre forholdsvist svært ved at sikre sig en almen lejebolig i 2057.

Ifølge Moneybanker.dk oplyser tallene fra Danmarks Statistik, at kun knap 20 procent af fremtidens ældre er sikret en almen lejebolig i 2057 – i Syddanmark vil der kun være boligtilbud til lidt over 10 procent af danskere over 80 år.

»Derfor er det positivt og ikke mindst vigtigt, at de almennyttige boligforeninger i kommuner som Slagelse er proaktive og forsøger at dække boligbehovet for fremtidens ældre,« afslutter Mads Burla Hvidberg.


Genrefoto: geralt / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.