Offentligt ansatte på Sjælland kan møde på arbejde

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Fra mandag den 15. juni kan offentligt ansatte på Sjælland også møde fysisk på arbejde.

Offentligt ansatte i Region Nordjylland, Region Syddanmark og Region Midtjylland har siden den 27. maj kunnet møde fysisk op på deres arbejdsplads.

Som led i fase 3 af genåbningen af Danmark udvides den fysiske tilstedeværelse i den offentlige sektor, så det fra mandag den 15. juni også vil gælde Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Opfordres til at arbejde hjemme i relevant omfang

Som det fremgår af “Aftale om genåbning af Danmark”, er det en del af fase 3, at det kan overvejes at øge den fysiske tilstedeværelse i den offentlige sektor.

På den baggrund genåbner den offentlige sektor i Østdanmark fra den 15. juni. Ansatte i Region Nordjylland, Region Syddanmark og Region Midtjylland har siden den 27. maj som led i udvidelsen af fase 2 kunne møde fysisk på deres arbejdsplads.

Fra mandag den 15. juni 2020 kan medarbejdere, hvis statslige, regionale eller kommunale arbejdsplads geografisk befinder sig i Region Hovedstaden og Region Sjælland, også møde fysisk på arbejde.

Der vil dog blive opfordret til, at man så vidt muligt fortsat anvender hjemmearbejde i relevant omfang og forskudte mødetider.

I forbindelse med udvidelsen af fase 2 er der i et sektorpartnerskab bestående af Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, KL og Danske Regioner udarbejdet retningslinjer for offentlige kontorarbejdspladser.

Forsvarligt at åbne yderligere for den offentlige sektor

»Mange offentligt ansatte har de seneste mange måneder på fornem vis fulgt myndighedernes anvisninger og undladt at møde fysisk på arbejde til gavn for os alle,« siger justitsminister Nick Hækkerup (S) og fortsætter:

»Det betyder, at vi nu på et forsvarligt grundlag kan åbne yderligere for den offentlige sektor og fra på mandag lade statslige, regionale og kommunale medarbejdere i Region Sjælland og Region Hovedstaden møde fysisk op på arbejde. De offentligt ansatte er en af grundstenene i det danske samfund, og jeg tror, at mange glæder sig til igen at møde fysisk ind på arbejdspladsen.«

Øverst: Justitsminister Nick Hækkerup (S). (Foto: Steen Brogaard / Folketinget). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.