Falsk telefonbetjent snyder borgerne

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Zand.News – Politiet har modtaget flere anmeldelser om en falsk betjent, som ringer til borgeren. En mand har mistet et større sekscifret beløb fra sin konto.

»Falsk betjent – Vores Servicecenter har i eftermiddag (tirsdag, red.) modtaget flere anmeldelser, hvor man er ringet op af en person der oplyste at være fra politiet,« skrev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i går.

Dagen før lykkedes det ligefrem at snyde en 65-årig mand fra Køge, som nu mangler et større sekscifret beløb fra sin konto. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Flere anmeldelser om en falsk betjent

I går eftermiddag sendte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en advarsel ud om en falsk betjent, som havde kontaktet flere borger med henblik på at få deres cpr.nr. med videre.

»Falsk betjent – Vores Servicecenter har i eftermiddag (i går, tirsdag, red.) modtaget flere anmeldelser, hvor man er ringet op af en person, der oplyste at være fra politiet. Der blev spurgt ind til nethandel og cpr.nr. Undlad at give oplysninger, hvis du får et sådan opkald,« skrev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter i går.

Artiklen fortsætter under Twitter-opslaget.

Det viser sig nu, at en 65-årig mand fra Køge ligefrem har mistet et større sekscifret beløb.

Den falske betjent talte klingende jysk

Tirsdag kontaktede en 65-årig mand fra Køge politiet, idet han dagen forinden var blevet snydt af en falsk betjent.

Den falske betjent ringede til den 65-årige og sagde, at han kom fra politiet i Sønderjylland. Den falske betjent havde på klingende jysk forklaret den 65-årige, at hans bankkonto var blevet hacket, og at hans penge derfor skulle sikres.

Den falske betjent var meget overbevisende og fik overtalt den 65-årige til logge på sin netbank og overføre pengene til et kontonummer, som han fik oplyst.

Den 65-årige oplyste også sine NemID-koder til manden i telefonen. Efterfølgende opdagede den 65-årige, at der manglede et større sekscifret beløb fra hans konto. Han fattede mistanke og kontaktede politiet, som desværre måtte bekræfte hans mistanke – han havde været udsat for bedrageri.

Politiet efterforsker nu sagen, for at finde frem til, hvem der har fået fingre i den 65-åriges penge. Den 65-årige blev vejledt om at gøre indsigelse til banken.

Politiet beder aldrig om den slags oplysninger

En stor advarsel skal lyde til borgerne i den forbindelse. Politiet ville aldrig bede om den slags oplysninger fra borgerne.

»Modtager du den slags opkald fra myndigheder eller virksomheder, hvor du bliver bedt om at udlevere bankkoder, kreditkortoplysninger eller personfølsomme oplysninger, så afbryd opkaldet og kontakt politiet på telefon 114,« skriver Midt- og Vestsjællands Politi.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.